2018-12-11 13:26


BCR a contractat un nou împrumut în valoare de 75 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor

 |  15:59
BCR a contractat un nou împrumut în valoare de 75 milioane euro pentru finanţarea IMM-urilor
Banca ComercialăRomână (BCR) a semnat un nou acord de împrumut în valoare de 75 milioane de eurocu Banca Europeană de Investiţii (BEI) pentru finanţarea proiectelor dezvoltatede IMM-uri, companii mid-cap şi sectorul public. Cele 75 milioane de euroreprezintă a doua tranşă a împrumutului pentru IMM-uri în valoare totală de 150milioane de euro, încheiat între BEI şi BCR în 2009.

„Companiile şi autorităţile din sectorul public autrecut prin momente dificile în ultimii doi ani. Numeroase proiecte deinvestiţii au fost blocate, ducând astfel la adâncirea crizei economice. Înprezent, România iese treptat din recesiune. Clienţii trebuie să depăşeascăaceastă lipsă de încredere şi să reînceapă să investească. Băncile trebuie săîşi adapteze strategiile şi să încerce să faciliteze accesul la finanţare. IarBCR face exact acest lucru, alături de BEI: oferim finanţare accesibilă pentrua contribui la relansarea investiţiilor, creşterea productivităţii şi stimulareaocupării forţei de muncă”, a declarat Wolfgang Schoiswohl, VicepreşedinteCorporate, BCR.

Finanţarea prin intermediul fondurilor BEI poate fiaccesată de o categorie vastă de beneficiari care se încadrează în următoarelesituaţii: IMM-uri, companii mid-cap mici şi autorităţi din sectorul public careintenţionează să dezvolte proiecte în sectoare de activitate precum industrie,turism, servicii şi agricultură. Clienţii vor putea solicita finanţare de pânăla 12,5 milioane de euro pentru proiecte în valoare de până la 25 milioane de euro.De asemenea, sunt eligibile şi companii mid-cap mari care doresc să finanţezepână la 50% din cheltuielile de proiect eligibile în valoare totală de minim 25milioane de euro şi maxim 50 milioane de euro.

BCR şi JP Morgan, descalificatedin cursa pentru cea mai mare ofertă de acţiuni de la Bursă

BCR şi JP Morgan au ratat şansade a intermedia vânzarea a 9,84% din Petrom, cea mai mare ofertă de acţiuni dinistoria Bursei. În cursa pentru un mandat de câteva milioane de euro au mairămas cinci consorţii.

Consorţiul format din BCR (cea mai mare ban­călocală), JP Morgan (una dintre primele bănci americane) şi In­ter­ca­pitalInvest (cel mai activ broker independent de pe piaţa locală) pentruintermedierea vânzării pe bursă a unui pachet de 9,84% din acţiunile OMV Petrom(SNP) a fost descalificat de că­tre comisia de selecţie din MinisterulEconomiei, prin OPSPI, din cauză că documentaţia depusă nu a respectat unelecerinţe din caietul de sarcini, potrivit unor surse din piaţă, citate deMediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-05-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...