2017-01-21 10:39

ECONOMIE


BCR BpL: Peste 80% din populaţia din mediul rural vrea să-şi modernizeze locuinţa

 |  17:04
BCR BpL: Peste 80% din populaţia din mediul rural vrea să-şi modernizeze locuinţa
Pesteun milion de români din mediul rural, cu vârste între 20 şi 65 de ani, suntinteresaţi să contracteze un produs de economisire-creditare, iar circa 80%dintre românii care locuiesc în mediul rural au planuri de îmbunătăţire alocuinţei pentru următorii cinci ani, arată BCR Banca pentru Locuinţe(BCR BpL), într-un document remis redacţiei. Datele rezultă dintr-unstudiuIRSOP, realizat pe un eşantion de 214 gospodării, reprezentativpentru populaţia între 20 şi 65 ani din mediul rural, pentru BCR BpL, liderul pieţei deeconomisire-creditare pentru domeniul locativ, se arată în comunicat."Chiar şi în condiţiile economice actuale, majoritatea românilor dinmediul rural intenţionează să economisească la fel în cursul următoarelor 12luni (71%), demonstrând că sunt oameni gospodari şi continuând să strângă «banialbi pentru zile negre». Pe termen mediu,circa un milion de persoane cuvârste între 20 şi 65 de ani sunt interesate de contractarea unui produsBauspar (economisire-creditare pentru domeniul locativ n.r.). Considerăm cămediul rural este o oportunitate de distribuţie a produselor şi serviciilorbancare, având în vedere că doar 36% dintre respondenţi folosesc un produsbancar pentru economisire", a declarat preşedintele BCR BpL, AlexandruCiobanu.

Caselenoi şi terenurile nu mai au căutare

Potrivitbăncii, aproximativ 80% dintre românii care locuiesc în mediul rural au planuride îmbunătăţire a locuinţei pentru următoriicinci ani. Majoritateaintenţionează să renoveze, să facă reparaţii majore şi să cumpere dotări noipentru gospodărie. Foarte puţini, în condiţiile economice actuale, seorientează spre cumpărarea unei locuinţe noi sau a unui teren. "În mediulrural,circa 70% dintre românii cu vârste între 20-65 ani sunt interesaţide un produs de economisire-creditare pentru copii, majoritar cu scopulstrângerii unui fond de economii (67%). Aceste rezultate confirmă schimbarea deatitudine în comportamentul financiar al românilor, care se gândesc cu maimultă atenţie la viitorul financiar al familiei, şi, mai ales, al copiilor,cărora încearcă să le ofere un start bun în viaţă", a adăugat AlexandruCiobanu.

Printreavantajele produselor Bauspar (economisire-creditare) se numără: creditul maiieftin, cu dobândă mică şi fixă de 5% sau 6% pe an pe toată perioadacreditului, dar şi economisirea regulată ce oferă posibilitatea accesului lacreditul locativ şi, nu în ultimul rând, prima de la stat, de 25% pe an din sumeleeconomisite (dar nu mai mult de 250euro pe an/deponent), care, peperioada de economisire recomandată, decinci ani, generează pentruclienţi sume pe care nu le pot obţine din alt produs financiar de pe piaţă.

Crediteleoferite de BCR BpLpot fi accesate pentru investiţii în domeniul locativ,precum: modernizarea, extinderea, cumpărarea unei locuinţe, a unei case sau aunui teren, refinanţarea unor credite pentru domeniul locativ sau crearea unuiavans pentru alte credite pentru domeniul locativ. În plus, cei care doresc săinvestească într-un timp scurt pot contracta un credit intermediar sauanticipat, micşorând astfel perioada de aşteptare pentru un credit deeconomisire-creditare pentru domeniul locativ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-02-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image