2017-01-21 21:41

ECONOMIE


BCR îşi va majora capitalul social, dar nu se va lista la bursă

 |  12:48
BCR îşi va majora capitalul social, dar nu se va lista la bursă

Acţionarii Băncii Comerciale Române (BCR) au aprobat luni, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor (AGEA), majorarea capitalului social cu până la 618,549 milioane de lei, dar au respins iniţierea demersurilor legale pentru listarea acţiunilor BCR la Bursa de Valori Bucureşti, informează banca.

Acţionarii au aprobat majorarea capitalului social de la 1.085.636.488 lei până la maximum 1.704.186.275 lei, prin creşterea numărului de acţiuni de la 10.856.364.880 până la un maximum de 17.041.862.750, în urma emiterii unui număr de maxim 6.185.497.870 acţiuni noi, cu o valoare nominală de 0,1 lei/acţiune.

AGEA a aprobat, de asemenea, mecanismul de subscriere pentru acţiunile nou emise de SC BCR SA. Noile acţiuni vor fi oferite spre subscriere tuturor acţionarilor la BCR la un preţ de subscriere de 0,1 lei/acţiune.

Acţionarii înregistraţi la data de referinţă îşi pot exercita dreptul de preferinţă la subscrierea acţiunilor nou emise în perioada cuprinsă între 14 noiembrie 2011 (data la care a avut loc AGEA) şi data la care va expira o lună de la data publicării hotărârii AGEA în Monitorul Oficial al României - partea a IV-a. Dreptul de preferinţă este determinat în mod proporţional cu cota deţinută de fiecare acţionar în capitalul social al BCR SA la data respectivă.

Totodată, AGEA a aprobat şi plata în întregime în numerar sau prin transfer bancar a preţului acţiunilor nou emise la data subscrierii.

În conformitate cu aprobarea AGEA, oricare şi toate acţiunile care nu au fost subscrise vor fi anulate, iar capitalul social al BCR va fi majorat doar cu valoarea acţiunilor subscrise şi vărsate in mod valabil.

AGA a împuternicit Comitetul Executiv al BCR pentru a efectua acţiunile necesare privind majorarea capitalului social şi subscrierea. BCR, membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image