2017-01-17 07:01

ECONOMIE


BCR prelungeşte valabilitatea ofertei de refinanţare

 |  17:39
Banca Comercială Română (BCR) prelungeşte până pe 12 augustvalabilitatea ofertei de refinanţare SMART, după ce, în 6 săptămâni decampanie, a înregistrat cereri de refinanţare totalizând un volum de peste 25de milioane de euro, informează un comunicat al instituţiei. Campania estedestinată clienţilor interesaţi de a-şi refinanţa sau consolida creditelecontractate la alte bănci printr-un credit garantat cu ipotecă la BCR.

“Campania derefinanţare SMART mizează pe un pachet alcătuit dintr-o ofertă financiarăpromoţională (dobânzi competitive, fără comisioane de analiză), facilităţi detransfer a creditului (evaluarea gratuită a imobilului adus în garanţie,cheltuieli notariale suportate de către bancă), precum şi beneficii adiţionale(asigurare de viaţă şi de imobil gratuite). Valoarea medie a unui împrumut derefinanţare solicitat de către clienţi se situează în jurul valorii de 30.000de euro”, potrivit BCR. “Vedem semne de dezgheţarea cererii de credite. Clienţii fac un calcul raţional şi aleg ofertele derefinanţare care le facilitează un cost total al creditului şi o rată lunarămai mică. Volumulsolicitărilor de refinanţare în cadrul campaniei SMART a fost dublu faţă deestimările noastre, ceea ce demonstrează că există un interes masiv pentrurefinanţare în rândul clienţilor”, a afirmat Ştefan Coroianu, director ProduseRetail în cadrul BCR. ”O tendinţăinteresantă este creşterea numărului clienţilor care deţin credite negarantateşi care optează pentru refinanţarea acestora printr-un credit garantat cuipotecă, datorită costurilor mai avantajoase”, a adăugat Coroianu.

În cadrul campaniei de refinanţare, BCR acordă credite ipotecare sau denevoi personale garantate cu ipotecă în euro sau lei, de până la 85% dinvaloarea imobilului adus în garanţie (conform raportului de evaluare), înfuncţie de capacitatea de rambursare a solicitantului şi a eventualilor coplătitori.“Euro rămâne în continuare moneda de preferinţă pentru creditele cu garanţiereală. În ultimile luni, cererea de credite garantate laBCR a cunoscut o apreciere vizibilă, pe fondul stabilizării preţurilor laactivele imobiliare şi al scăderii nivelului dobânzilor la minime istorice. În acelaşi timp, cererea pentru creditele “Prima Casă 4” se menţine la un nivel ridicat,având în vedere nivelul scăzut al dobânzii şi avansul redus (numai 5% dinvaloarea creditului solicitat). De la debutul Programului“Prima Casă 4”, BCR a aprobat 3.500 de credite în valoare totală de aproape 150milioane de euro”, se mai spune în comunicat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image