2018-12-10 15:10


Bechtel goleşte bugetul înainte de plecare

 |  21:00
Bechtel goleşte bugetul înainte de plecare

Surse guvernamentale au declarat pentru ziarul “Puterea” că nu a fost semnat nici un acord între Ministerul Transporturilor şi compania Bechtel privind noile condiţii de construcţie a Autostrăzii Transilvania. De partea cealaltă, Ministerul Transporturilor a precizat că înţelegerea cu americanii de la Bechtel, pe tema rezilierii contractului de construcţie al Autostrăzii Trasilvania, a fost secretizată.

După mai bine două săptămâni de la anunţul premierului Emil Boc şi a  ministrului transporturilor, Anca Boagiu, privind încetarea contractului de construcţie a Autostrăzii Transilvania, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale refuză să ne pună la dispoziţie noua înţelegere parafată cu americanii de la Bechtel. Potrivit unor surse guvernamentale, de fapt, conducerea Ministerului Transporturilor nu este în posesia unui acord semnat de către compania Bechtel privind acceptarea noilor condiţii de construcţie a Autostrăzii Transilvania. “Nu s-a semnat nimic, americanii de la Bechtel îşi freacă mâinile de bucurie, nu pleacă ei din România fără să mai câştige cel puţin 500 milioane de euro. Nici măcar nu există alocaţii bugetare de la Guvern pentru Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii în vederea achitării datoriilor către Bechtel. Datoriile au ajuns la un moment dat aproape de 140 milioane de euro. Anul acesta, Ministerul Transporturilor nici măcar nu plăteşte datoriile de anul trecut faţă de Bechtel. Există facturi pentru lucrări efectuate şi la începtul anului”, ne-au exlicat sursele citate.

Oficiali ai Ministerului Transporturilor ne-au precizat că “există ceva semnat între Compania de Autostrăzi şi firma Bechtel”. “La sfârşitul acestei luni sau la începutul lunii septembrie se va aproba o hotărâre de Guvern prin care poate fi desecretizat contractul cu Bechtel şi ceea ce există semnat”, ne-au explicat oficialii MTI. Reprezentanţii companiei Bechtel nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...