2017-01-18 20:30

ECONOMIE


Bechtel International şi firme din Rusia, interesate de proiectul reactoarelor 3 şi 4 din Cernavodă

 |  19:36

EnergoNuclear SA,compania de proiect care va dezvolta reactoarele nucleare 3 şi 4 de laCernavodă, a primit scrisorile de intenţie, în cadrul contractului deInginerie, Procurare şi Construcţie (IPC), de la companii precum BechtelInternational, SNC Lavalin Nuclear, dar şi de la firme din Rusia.

"Încadrul procesului de realizare a proiectului CNE Cernavodă Unităţile 3 şi 4, SCEnergoNuclear SA, dezvoltatorul proiectului, a primit la data de 17 ianuarie2011 scrisorile de intenţie însoţite de documentele necesare calificării dinpartea următoarelor companii: BechtelInternational INC, consorţiul formatdin SNC LavalinNuclear INC., Ansaldo Nucleare SPA şi Elcomex IEASAavând ca lider SNC Lavalin, şi consorţiul condus de companiaAtomtechnoprom, care include alte patru firme din Federaţia Rusă", arată un comunicatemis ieri de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA). Înperioada următoare, comisia de evaluare va analiza documentaţia depusă, înscopul calificării acestor candidaţi pentru celelalte faze ale procedurii:clarificarea specificaţiei tehnice a centralei nucleare, prezentarea şinegocierea ofertelor preliminare, negocierea ofertelor finale, stabilireaofertei câştigătoare şi atribuirea contractului. "Procedura de achiziţie acontractului Inginerie, Procurare şi Construcţie (IPC) care este desfăşurată deSC EnergoNuclear SA împreună cu reprezentanţii acţionariatului său, a începutla 16 septembrie 2010 şi este planificată a se desfăşura pe parcursul anului2011 şi în prima jumătate a anului 2012", se mai arată în comunicat.

Costul estimat pentru cele două reactoare estede 4 miliarde de euro, iar fiecare unitate va avea o putere instalată de 720MW. Durata de viaţă a unei unităţi este de 30 de ani, cu posibilitateaprelungirii până la 40 de ani. Unităţile 3 şi 4 de la CNE Cernavodă vor folositehnologia canadiană CANDU 6.

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image