2016-10-28 21:16

ECONOMIE


BERD ne-a înrăutăţit prognoza

 |  18:08
BERD ne-a înrăutăţit prognoza

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a înrăutăţit prognoza de creştere economică a României pentru acest an de la 1,1% la 0,8%, ca urmare a încetinirii economice din zona euro, şi a avertizat că două din cele 29 de ţări monitorizate, Ungaria şi Slovenia, vor intra în recesiune. În precedentul raport privind perspectivele ţărilor în care operează BERD, din octombrie, banca a înrăutăţit puternic estimarea de creştere economică a României, de la 3,8% la 1,1%. "Până recent, economia României se afla pe drumul de a înregistra o creştere economică robustă în acest an, după o recuperare modestă anul trecut. Încetinirea economică din zona euro are deja un impact semnificativ de atenuare asupra exporturilor României, iar o continuare a înrăutăţirii este probabilă în lunile următoare", se arată în raportul BERD. Criza din Grecia afectează economia românească mai ales pe canalul bancar, în timp ce sprijinul continuu din partea FMI oferă o protecţie importantă. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-05-22

TAGURI: raport BERD Romania, inrautatire prognoza BERD RomaniaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

KAZAHSTAN – ROMÂNIA, ORA 19.00, TVR ŞI TVR HD. Să jucăm estetic pe sintetic România joacă diseară contra Kazahstanului cu un moral aflat la cote înalte, după “manita”... 10 Oct 2016 | (0)
Becali vrea să construiască cel mai mare spital din România Milionarul Gigi Becali a dezvăluit că vrea să construiască cel mai mare spital din ţara... 15 Oct 2016 | (2)