2019-01-20 19:20


Besciu, cosaş fruntaş la Cluj. „Regele asfaltului” tunde iarbă şi spală parapeţi pe sute de mii de euro

 |  16:53
Besciu, cosaş fruntaş la Cluj. „Regele asfaltului” tunde iarbă şi spală parapeţi pe sute de mii de euro

După ce premierul Emil Boc s-a obişnuit să “cosească” indemnizaţiilesugarilor, ajutoarele sociale ale românilor sau pensiile bătrânilor, şi “prietenii” PDL au demonstrat că sepricep să utilizeze coasa. Controversatul om de afaceri Dan Besciu, patronulrestaurantului „Golden Blitz” şi al firmei Euro Construct Trading 98, unul dinregii asfaltului şi cel important sponsor al PDL Bucureşti, ne-a obişnuit să „tundă” bugetul de stat cucomplicitatea diferiţilor miniştri PDL sau ai şefilor de companii numiţi departidul-stat. Patronul Euro Construct Trading 98 a încasat anul trecut, peste120.000 de euro din cosirea ierburilor şi spălarea parapeţilor de-a lunguldrumurilor naţionale din judeţul Cluj.

Chiar dacă nu construieşte drumuri sau autostrăzi,Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) deconteazăanual facturi de milioane de euro pentru lucrări de cosire şi pentru spălareaparapeţilor. Spre exemplu, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Cluj i-adecontat lui Dan Besciu, patronul firmei Euro Construct Trading 98, peste120.000 de euro pentru lucrări de cosire şi spălarea parapeţilor de-a lunguldrumurilor naţionale din judeţele Cluj şi Zalău ce nu pot fi dovedite. “Este evident că «regii asfaltului»şi-au ales acest gen de lucrări pentru a fi confirmate şi apoi decontate,deoarece operaţiunile nu pot fi verificate. Nu ai cum să verifici dacă s-auspălat parapeţii de-a lungul unui drum naţional. Chiar dacă se spală aceiparapeţi, în câteva minute se murdăresc din cauza traficului. Totodată, nu sepoate verifica dacă au cosit iarba. Nu există organ de verificare pentru acestelucrări. În fiecare an, suma se multiplică de ordinul milioanelor sau zecilorde milioane de euro, la nivelul întregii ţări, pentru lucrări fictive de întreţinerea drumurilor naţionale. Şefii Secţiilor de Drumuri Naţionale din Cluj şi Zalăusau conducerea DRDPR Cluj confirmă aceste lucrări în baza unui contract de întreţineremultianuală pentru drumurile naţionale”, ne-au explicat surse avizate.

Peste80.000 de euro numai din spălarea parapeţilor

Degeaba se chinuie guvernul Boc să adune banila bugetul de stat luând de la gura bătrânilor, dacă „marii specialişti” de la Regionalelede drumuri şi poduri îi prăduie într-o secundă. Potrivit site-ului CNADNR, firmaEuro Construct Trading 98 a încasat peste 200.000 lei în lunile august,septembrie şi noiembrie 2010, pentru lucrările de cosire de-a lungul drumurilornaţionale din judeţul Cluj.

Dacă tot are în gestionare întreţinereadrumurilor naţionale din judeţul Cluj, Dan Besciu a încasat sute de mii de leidin bani publici şi pentru spălarea parapeţilor. Conform site-ului CNADNR, „regeleasfaltului”, Dan Besciu, a încasat peste 350.000 de lei din spălareaparapeţilor. “ConducereaCNADNR nu va lua vreo măsură. Vor fidoar mai atenţi şi-şi vor rafina în continuare metodele de spoliere a banuluipublic cu complicitatea funcţionarilor de la stat. Sunt zeci de metode princare «băieţiideştepţi» din construcţii câştigă zeci de milioane de euro din lucrări fictive ”, ne-au mai spus sursele citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639233-10-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...