2017-01-23 02:36


Blejnar vrea să “înfunde” jurnaliştii şi actorii care nu au plătit TVA

 |  17:36
Blejnar vrea să “înfunde” jurnaliştii şi actorii care nu au plătit TVA

ANAF a declanşatinspecţii fiscale la persoanele fizice care au avut în 2006-2010 venituriimpozabile din activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală şicontracte de colaborare peste plafonul de scutire de la plata TVA prevăzut delegislaţia aplicabilă în perioada respectivă.

"Înurma analizei de risc, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) aconstatat că există persoane fizice care au obţinut venituri din drepturi deproprietate intelectuală, din contracte de colaborare şi din activităţiindependente, care, deşi au depăşit plafonul de scutire de la plataTVA,nu s-au înregistrat în scopuri de TVA şi pe cale de consecinţă nu auplătit taxa cuvenită la bugetul de stat.

Printrepersoanele verificate se numără jurnalişti, analişti financiari, analiştipolitici, artişti şi moderatori de emisiuni tv. Cu toate că suntem conştienţide atacurile mediatice la care suntem şi vom fi expuşi în urma acestorinspecţii fiscale, verificările vor continua până la ultima persoană. Nimeni nueste mai presus de legea fiscală. Persoanele fizice care au obţinut aceste veniturişi au depăşit plafonul prevăzut în lege aveau obligaţia de a se înregistra caplătitori de TVA la organele fiscale de care aparţin. Ar fi trebuit să-şionoreze obligaţiile faţă de stat conform reglementărilor legale învigoare", a declarat în comunicat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

Blejnara fost acuzat în ultima perioadă în repetate rânduri atât de oameni politicidin opoziţie, dar şi de foşti şi actuali angajaţi din Vamă că ar fi"regina" corupţiei din vămi. Şeful ANAF a respins acuzaţiile şi asusţinut că asupra sa are loc o presiune mediatică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-09-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image