2018-10-23 03:06


Bloomberg: Lupta anticorupţie din România întârzie semnarea unor împrumuturi de la UE

 |  09:54
Bloomberg: Lupta anticorupţie din România întârzie semnarea unor împrumuturi de la UE

Bloomberg Businessweek relatează că oficialii români se tem că ar putea fi acuzați de corupție, motiv pentru care întârzie să semneze împrumuturi de miliarde de euro de la Uniunea Europeană (UE), transmite Agerpres.

Un exemplu în acest sens este intenția lui Ion Țiriac de a dona două milioane de euro pentru a construi un nou patinoar la București. Omul de afaceri le-a spus jurnaliștilor că a așteptat doi ani pentru a obține aprobările necesare deoarece campania anticorupție i-a făcut pe funcționari să fie reticenți în a semna documentele.

"Le este frică și să respire pentru că ar putea ajunge în atenția procurorilor anticorupție", preciza Ion Țiriac.

Peste 10.000 de cazuri sunt investigate de DNA, iar sute de funcționari publici sunt acuzați de corupție ca urmare a unei campanii susținută de Laura Codruța Kovesi, procurorul-şef al DNA.

Sursa citată mai precizează că operațiunea a dus la acuzarea mai multor politicieni de vârf, precum fostul premier Victor Ponta, fostul primar al Bucureștiului, Sorin Oprescu, și fostul ministru de Finanțe, Darius Valcov.

Bloomberg Businessweek subliniază că pe măsură ce ancheta continuă, proiectele de lucrări publice stagnează.

România are nevoie de fonduri, în condiţiile în care Forumul Economic Mondial clasează țara pe locul 85 din 144 de state în ceea ce privește calitatea infrastructurii. Drumurile din România sunt într-o stare mai proastă decât cele din Bangladesh sau Camerun. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-22
Citeste si:
Consiliul Europei: România manifestă o voinţă fără precedent de combatere a infracţiunilor de corupţie

TAGURI: bloomberg, lupta, anticoruptie, romania, intarzie, semneaza, imprumut, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...