2019-02-21 07:55


BNR a crescut dobânda de politică monetară la 2%

 |  14:10
BNR a crescut dobânda de politică monetară la 2%

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a crescut, luni, rata dobânzii de politică monetară de la 1,75% la 2% pe an, începând cu data de 9 ianuarie.

”Majorarea ratei dobânzii pentru facilitatea de depozit la 1 la sută pe an de la 0,75 la sută pe an, iar rata dobânzii aferente facilităţii de creditare la 3 la sută pe an de la 2,75 la sută pe an începând cu data de 9 ianuarie 2018”, se arată în comunicatul citat de News.ro.

BNR a decis păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

Dobânda de politică monetară a fost diminuată ultima dată în luna mai 2015, cu 0,25 puncte, de la 2% la 1,75%, nivel minim istoric. Tot atunci au fost reduse şi ratele RMO pentru pasivele în lei cu două puncte procentuale, de la 10% la 8%.

Cei nouă membri actuali ai Consiliului de Administraţie al băncii centrale, care ia cele mai importante decizii în materie de politică monetară, sunt guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu, viceguvernatorul Liviu Voinea, viceguvernatorul Eugen Nicolăescu, Marin Dinu, Daniel Dăianu, Gheorghe Gherghina, Agnes Nagy şi Virgiliu Stoenescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-08

TAGURI: bnr, dobanda, politica monetara
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


BXABAJJAXBAXBBX
08 Ian 2018

japitza aista de muguras isarescu ce mortziii masiii pazeste??????!!!!!!!!!!!!!!!! ca yo am zeci de rate la banciii , iar dak ieuro si marca continua sa creask in ritm aista no sa le mai platesc delocccccc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...