2019-01-20 17:39


BNR: Rata dobânzii de politică monetară redusă de marţi la 5 la sută pe an

 |  13:05
BNR: Rata dobânzii de politică monetară redusă de marţi la 5 la sută pe an

Începând cu data de 2 iulie 2013, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a hotărât reducerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 5 la sută pe an de la 5,25 la sută.

BNR anunţă că începând cu aceeaşi dată rata dobânzii aferente facilităţii de creditare (Lombard) va coborî la nivelul de 8 la sută pe an, de la 8,25 la sută, iar rata dobânzii pentru facilitatea de depozit va fi de 2 la sută pe an faţă de 2,25 la sută.

BNR a mai hotărât gestionarea adecvată a lichidităţii din sistemul bancar şi menţinerea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit.

"BNR monitorizează atent evoluţiile interne şi ale mediului economic internaţional, astfel încât, prin ajustarea graduală a conduitei politicii monetare şi utilizarea adecvată a instrumentelor de care dispune, să asigure stabilitatea preţurilor pe termen mediu şi stabilitatea financiară", se spune în comunicat, transmite Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-01

TAGURI: BNR, dobanda, redus
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...