2017-01-20 07:42

ECONOMIE


BNR nu este foarte îngrijorată de apariţia unui risc valutar la creditele în euro

 |  14:20
BNR nu este foarte îngrijorată de apariţia unui risc valutar la creditele în euro

Banca Naţională a României (BNR) nu este foarte îngrijorată de apariţia unui risc valutar la creditele în euro deoarece, mai devreme sau mai târziu, România va adera la zona euro, a declarat, vineri, în cadrul unui colocviu de specialitate, Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR.

”Banca Naţională a «clănţănit» de vreo patru ani împotriva creditului în valută. Interesant este că cei care ne criticau atunci ne trimit acum scrisori, dar nu de dragoste, ci tot de critică. Că am făcut-o prea târziu, că n-am făcut-o prea eficient... Aştept să mai scrie. Noi, Banca Naţională a Românei, încercăm şi am încercat să scăpăm de această povară a riscului valutar, prin măsuri preventive, de descurajare a creditului în valută şi mai ales într-o monedă exotică. La creditul în euro nu avem aşa ceva, mai ales pe termen lung. Nu suntem foarte îngrijoraţi pentru că, mai devreme sau mai târziu, vom intra şi noi în zona euro. Necazurile şi exhibiţionismul de criză pe care îl trăim acum: de dimineaţă până seara mâncăm criză pe pâine, pe biscuiţi şi «crizuim»”, a afirmat Isărescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-25

TAGURI: BNR, criza, credite valuta, IsarescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
17 Dec 2011

cand oamenii mor de foame ISARESCU face analize !
METIN CERCHEZ
19 Dec 2011

brd a dat milioane euro cu acte false-am dovezi la constanta -am facut plingere penala-sint vinovatii sefii-anca ivascu-cea care tine in mina afacerile lui traian basescu,bogdan niculescu acum la brd caras severin.gigi caratas-au dat bani la tzigani din sibiu,ovidiumvulcea-dar sotia sefului politiei economice e directoare la brd-banca e in faliment?

Adauga un comentariu

Random image