2017-01-22 03:54

ECONOMIE


BNR păstrează dobânda de intervenţie la 6,25%

 |  19:20
BNR păstrează dobânda de intervenţie la 6,25%
Consiliul deAdministraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis ieri să menţină ratadobânzii de politică monetară la 6,25%, pentru a noua şedinţă consecutiv, şinivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şivalută ale instituţiilor de credit.

CAal BNR a reiterat că banca centrală urmăreşte gestionarea adecvată alichidităţii din sistemul bancar.

"BNRva monitoriza în continuare cu vigilenţă evoluţiile interne şi ale mediuluiinternaţional, astfel încât, prin adecvarea instrumentelor de care dispune, săasigure realizarea şi menţinerea stabilităţii preţurilor pe termen mediu şiconsolidarea stabilităţii financiare", arată un comunicat al BNR.

Toţimembrii Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România care au participatla un sondaj intern au anticipat deciziile băncii centrale.

BNRa decis la şedinţa de politică monetară din data de 3 mai să menţină dobânda-cheiela 6,25%, pentru a opta oară consecutiv, şi nivelul rezervelor minimeobligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi valută ale instituţiilor decredit, la 20%. Banca centrală nu a mai modificat dobânda de politică monetarădin 4 mai 2010, când a redus rata cu 0,25 puncte, la minimul istoric de 6,25%.În primele patru şedinţe de politică monetară din 2010, BNR a coborât dobândacu 1,75 puncte procentuale, de la 8%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-06-21Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image