2017-01-21 00:13

ECONOMIE


BNR: România este încă într-o perioadă critică, iar criza continuă

 |  16:27
BNR: România este încă într-o perioadă critică, iar criza continuă
România este încăîntr-o perioadă critică, iar criza continuă, a spus Adrian Vasilescu,consilierul guvernatorului BNR, precizând că această criză schimbă lumea şi neobligă să avem un alt stil de viaţă. Pe de altă parte, guvernatorul BNR, MugurIsărescu, spune că România trebuie să asigure coerenţa politicilor şi un ritmsusţinut al reformelor, astfel încât adoptarea euro să devină posibilă la odată cât mai aproape de 2015.

AdrianVasilescu a spus, la o dezbatere privind modificările Codului muncii,organizată de Grupul de Dialog Social (GDS), la care a participat şi premierul,că se fac confuzii între recesiune şi criză. "Chiar dacă vom avea şansa săieşim din recesiune, rămânem cu criza. Această criză schimbă lumea şi ne obligăsă avem un alt stil de viaţă", a precizat Vasilescu, citat de Mediafax.

Ieşireadin recesiune va reprezenta primul pas pentru depăşirea crizei economice, acestdin urmă proces fiind unul de durată, a declarat, joi, premierul Emil Boc. El aprecizat că ieşirea din recesiune este primul pas pentru depăşirea crizei, darnu şi singurul care trebuie realizat pe un drum "destul de lung".

Înurmă cu trei săptămâni, premierul afirma că, la sfârşitul primului trimestru alacestui an, România va ieşi oficial din recesiune şi că acela va fi momentul încare va avea loc relansarea politică a PDL şi a actualei coaliţii aflate laguvernare.

Isărescu vrea politicicoerente şi reforme pentru adoptarea euro în jurul lui 2015

"PentruRomânia, ca ţară aspirantă la adoptarea euro,este vitală pregătirea tehnică în vederea îndeplinirii tuturor criteriilor,fără excepţie.Aşa cum am mai declarat, este important totodată să avemdefinită o ţintă. Iar această ţintă trebuie să fie păstrată, chiar dacă peparcurs ar putea fi modificată, astfel încât apetitul pentru reformele necesaresă nu fie diminuat. Şi după cum ştim, în România acest apetit nu este foartemare.Fără îndoială, ca să conferim sustenabilitate demersului nostru,este imperios necesar să asigurăm coerenţa politicilor şi un ritm susţinut alreformelor, astfel încât adoptarea euro să devină posibilă la o dată cât maiapropiată de 2015", a declarat Mugur Isărescu.

Ela menţionat că, începând cu februarie 2010, în BNR a fost înfiinţat Comitetulpentru Pregătirea Trecerii la Euro, iar din octombrie la lucrările acestuicomitet participă şi reprezentanţi ai MFP, ceea ce reprezintă "o dovadărelevantă" că România este preocupată de viitorul în zona euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-05-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image