2019-01-23 05:20


BNS: “Piața muncii este îmbătrînită și nu oferă nici o perspectivă!”

 |  19:04
BNS: “Piața muncii este îmbătrînită și nu oferă nici o perspectivă!”

Piața muncii din România este îmbătrânită și nu oferă nicio perspectivă sănătoasă de evoluție economică și socială pentru țara noastră, a declarat, miercuri, președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin.

"Piața muncii, așa cum arată ea astăzi în România, nu oferă nicio perspectivă sănătoasă de evoluție economică și socială pentru această națiune. Cu o piață a muncii îmbătrânită, un sistem de administrare a pieței muncii care este rămas încă din mileniul trecut, neadaptat la nevoi, la schimbări, cât rudimentarism există în România în ceea ce privește înregistrarea muncii zilierilor, câtă muncă la gri și câtă muncă la negru are în continuare România, din cauza acestui sistem rudimentar de administrare a pieței muncii! Cu o educație vraiște, cu un sistem public de sănătate de asemenea în pioneze, nu facem nimic altceva decât să alimentăm acest continuu proces de migrație a cetățenilor cu vârsta de muncă din România", a spus Costin, la Congresul Național al BNS, potrivit Agerpres.

El a susținut că blocajul poate fi depășit doar dacă tinerii vor fi sprijiniți inclusiv de către cei în vârstă.

"Celor mai în vârstă le spun: 'Lăsați blazarea la o parte, pentru că, dacă nu începem să-i înțelegem mai repede pe tineri, să-i sprijinim, să punem în valoare energiile și capacitățile lor, nu vom avea un sistem public de pensii capabil să plătească amărâtele astea de pensii de astăzi!'", a subliniat Costin.

Liderul BNS a amintit că blocul sindical pe care îl reprezintă a depus în Parlament încă de acum doi ani o inițiativă de modificare a Codului muncii, care încă se discută în prezent.

"Inițiativa civică de modificare a Codului muncii are aproape doi ani de când am depus-o la Parlament, cu circa 200.000 de semnături în spate, la Senatul României. Astăzi se află încă în Parlament, de această dată în Comisia de muncă din Camera Deputaților, ultima comisie de dinaintea plenului Camerei, când ar trebui să știm ce se va alege cu această inițiativă", a menționat acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-02

TAGURI: bns, piata muncii, romania, dumitru costin
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JORDON J.
02 Noi 2016

Piată a muncii imbatranita ? Care a fost punctul de vedere al sindicatelor fata de cresterea varstei de pensionare ? Nu mai intreb cum au reactionat .
JEANA KYZDA SPECIALIZDA
05 Noi 2016

ÎNCERCAȚI CU PIAȚA OBOR, E MULT MAI ”OFERTANTĂ”...CĂKKA-M-AȘ ”PĂ” MUIANELE VOASTRE, PROSTĂLĂI ROMÎRLANI! NU MAI ZBIERAȚI ȘI ACUM : ”JOS COMUNISMUL!”?, BĂI, CĂKKAȚI CU ”BOLENTINE”, GRĂMADĂ ”DĂ” GUNOAIE GENETICE! BINE VĂ FAC, SĂ VĂ RADĂ DE PE FAȚA PĂMÎNTULUI, HOMLEȘILOR!
Random imageUltimele stiri

loading...