2017-01-23 00:36


Boagiu: Întreaga alocare pentru drumuri va fi contractată până la sfârşitul anului

 |  14:50
Boagiu: Întreaga alocare pentru drumuri va fi contractată până la sfârşitul anului

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a declarat ieri că întreaga alocare, de două miliarde de euro, pentru proiecte de infrastructură rutieră va fi contractată până la sfârşitul acestui an.

În perioada septembrie 2010 – septembrie 2011 au fost semnate 89 de contracte cu finanţare europeană, în valoare de 1,6 miliarde euro, la care se vor adăuga săptămâna viitoare alte opt contracte de circa 350 milioane euro. ”Până la sfârşitul acestui an vom avea contractată întreaga alocare de 2 miliarde euro pentru proiecte de infrastructură rutieră. În ceea ce priveşte plăţile pentru proiectele cofinanţate din Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), pentru 2011 estimăm că ele vor fi de 135 milioane euro, din care 75 milioane euro au fost deja plătiţi”, a precizat Boagiu.

Pentru proiectele de autostrăzi cofinanţate din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, până la sfârşitul acestui an vor fi făcute plăţi de aproape 830 milioane euro.

Totodată,  până la finele anului va fi semnat contractul pentru reabilitarea tronsoanelor de cale ferată de pe Coridorul 4 paneuropean, ceea ce presupune plăţi de aproape 80 milioane euro, reprezentând avansuri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-10-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image