2018-12-12 16:20


Boagiu vrea măcar 2 milioane de euro de pe hotelul Astoria

 |  21:00
Boagiu vrea măcar 2 milioane de euro de pe hotelul Astoria

După ce a fost executat silit, în anul 2008, pentru o datorie de 17.000 de euro, hotelul Astoria din Capitală a fost preluat gratuit de noul proprietar. Fosta conducere a Societăţii Feroviare de Turism (SFT) a refuzat 2 milioane de euro pentru hotelul Astoria de la noul proprietar, acesta retrăgându-şi banii din cont după aproape doi ani, pe motiv că SFT a funcţionat cu chirie în hotelul Astoria. Dacă timp de trei ani foştii directori ai SFT care au ajutat la înstrăinarea hotelului nu au fost deranjaţi de justiţie, actuala conducere a societăţii a depus plângere penală împotriva lor, invocând un prejudiciu de aproape 2 milioane de euro. Între timp, noul proprietar al hotelului Astoria se pregăteşte să închirieze clădirea de lângă Gara de Nord unui mare turoperator.

Directorul general al SFT, Alexandru  Dumitrescu, a primit din partea ministrului transporturilor, Anca Boagiu, misiunea de a recupera o pagubă de aproape 2 milioane de euro, cauzată de cedarea gratuită a hotelului Astoria către o firmă imobiliară, Orhideea Gardens. În urmă cu trei ani, firma de avocatură Sfârâială şi Asociaţii a fost implicată în licitaţia pentru vânzarea hotelului Astoria, societatea imobiliară Orhideea Gardens achitând 2,5 milioane de euro pentru imobilul de lângă Gara de Nord. După ce executorul judecătoresc a distribuit banii către ANAF sau alte firme private la care SFT avea datorii, la dispoziţia foştilor directori ai hotelului Astoria au rămas aproximativ 2 milioane de euro. În loc să încaseze banii, fosta conducere a SFT i-a lăsat în cont, iar Orhideea Gardens i-a retras la un moment dat, invocând datorii ale SFT în contul chiriei pentru spaţiile ocupate din hotel. “Sunt adresate mai multe plângeri penale din partea SFT împotriva persoanelor care se consideră că au contribuit nemijlocit la producerea unor prejudicii, consemnate în acţiunile de control intern, Corpul de Control al MTI şi, în special, de către Curtea de Conturi a României, pe parcursul anilor 2008-2010. Persoanele împotriva cărora s-au depus plângeri penale sunt Luminiţa Gliga, Gabriela Blaga, Cosmin Aurelian Udor, Florin Bordei, Vasile Tudorescu şi Dumitru Irimia”, ne-a declarat Alexandru Dumitrescu.

Procesele cu Orhideea Gardens nu s-au terminat

Procesele dintre SFT CFR şi Orhideea Gardens, începute în urmă cu trei ani, nu s-au finalizat. “SFT, prin consilierul juridic şi prin servicii de asistenţă juridică şi de reprezentare avocaţială, are în derulare toate speţele procesuale iniţiale sau disjunse cu privire la executarea silită a hotelului Astoria. Nu sunt, deocamdată, emise hotărâri definitive în speţa expusă”, ne-a spus directorul general al SFT CFR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-02-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...