2017-01-24 07:05


Boardul FMI a amânat pentru luni prima evaluare din noul acord cu România

 |  17:44
Boardul FMI a amânat pentru luni prima evaluare din noul acord cu România

Consiliul Director alFondului Monetar Internaţional (FMI) a amânat pentru luni şedinţa privind primaevaluare din noul acord stand-by încheiat cu România, programată iniţial pentruvineri, urmând să fie analizate progresele înregistrate în reformele asumate deautorităţile române.

Potrivit calendarului FMI, în cadrul şedinţei va fi analizată şicererea României de modificare a unor criterii de performanţă.

O misiune comună a FMI, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale s-aaflat la Bucureşti în perioada 27 aprilie-9 mai pentru prima evaluare a nouluiacord.

În scrisoarea de intenţie către Fondul Monetar Internaţional, Guvernuls-a angajat ca până la data boardului să adopte ordonanţa privindrestructurarea ANAF, să inventarieze toate arieratele companiilor de stat şi săprezinte o nouă formulă de calcul a tarifelor la gaze naturale, care săevidenţieze mai bine evoluţiile de pe plan internaţional.

Executivul s-a angajat, printre altele, să elimine subvenţiile laenergia termică cel târziu până la sfârşitul lunii august şi să desfiinţezeînvaraacestui an peste 7.000 de posturi din societăţile feroviare,companiile energetice şi Poşta Română.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-03-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image