2017-01-20 01:24

ECONOMIE


Boc: “Analizăm un proiect de ordonanţă pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat”

 |  17:38
Boc: “Analizăm un proiect de ordonanţă pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de stat”

PremierulEmil Boc a declarat, la o dezbatere despre revizuirea Constituţiei, că Guvernulva analiza un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru sprijinirea IMM-urilor cugaranţii de stat şi subvenţionare parţială a dobânzii, care ar putea fi adoptatpână la 1 iulie.

"Acum pregătim, şi săptămâna viitoare vomdiscuta, probabil, în primă lectură, astfel încât până la 1 iulie să adoptăm înGuvern un proiect de OUG pentru sprijinirea IMM-urilor cu garanţii de statşisubvenţionare parţială a dobânzii, pentru ca acestea să poată contracta crediteîn vederea susţinerii investiţiilor şi a locurilor de muncă. Este o măsurăsuplimentară care nu a fost până acum aprobată pe lângă alte măsuri destimulare a firmelor care angajează şomeri peste 40 de ani, sau care mai autrei ani până la pensie, absolvenţi saupersoanecu dizabilităţi",a spus Emil Boc.

Potrivit acestuia, toate firmele beneficiază desprijin financiar din partea statului pe o perioadă de la unu la trei ani.

"Se dau 500 delei, sau 600-700 de leipentru absolvenţi, pentru fiecare persoană angajată. Sunt politici active careau scopul de a genera locuri de muncă sau de susţinere a investiţiilor",a afirmat Boc.

Ministerul Economiei a elaborat un proiect de ordonanţăde urgenţă în care se spune că statul va garanta în proporţie de 80% crediteleaccesate de întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) şi va subvenţiona cu până a50% dobânzile aferente împrumuturilor contractate de aceste firme pentru a leajuta să depăşească dificultăţile financiare cauzate de criză.

Se instituie astfel o schemă de garantare în baza căreiaFondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va garanta, în numele şiîn contul statului, creditele ce urmează sã fie contractate de acestea.

Garanţia statului va acoperi maximum 80% din valoareacreditului solicitat, exclusiv dobânzi, comisioane şi alte speze datorate debeneficiar instituţiei de credit, însă nu va trece de 100.000 delei. Dobândava fi subvenţionată în proporţie de 50% şi nu va depăşi 125.000 delei/an/beneficiar. A.M.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-02-25Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image