2018-12-18 21:22


Boc: Băncile pot adera la noua formă a programului ''Prima Casă''

 |  17:22
Boc: Băncile pot adera la noua formă a programului ''Prima Casă''
Băncile vor avea posibilitatea în perioada imediat următoare să adere lanoua formă a programului “PrimaCasă, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate, ieri, deGuvern şi urmând să fie publicate în Monitorul Oficial, a anunţat premierulEmil Boc.

Guvernul a decis, la finele lunii martie, să permităbăncilor interesate înjumătăţirea garanţiei de stat deja contractate prinprogramul “Prima Casă” şi utilizarea sumelor astfel eliberate pentru garantareade noi crediteipotecare.

De asemenea,înnouaformulă vor puteafi incluse şi persoanele care deţin deja o casă în suprafaţă maximă de 50 metripătraţi şi doresc un confort sporit.

Băncile au la dispoziţie trei luni pentru a stabilidacă acceptă noile condiţii.

PremierulEmil Boc a spus la începutul lunii apriliecă a patra etapă a programului “Prima Casă” va începe după Sărbătorile de Paşti.

Programul guvernamental “Prima Casă” a fost lansat în vara anului 2009, iar statul a garantatcreditele destinate cumpărării unei locuinţe de maxim 60.000 euro şi, începânddin 2010, în limita a 70.000 euro pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute şide câte 75.000 euro pentru case noi cumpărate de persoane organizate înasociaţii.

Creditele acordate au o rată a dobânzii egală cuEURIBOR (rata solicitată între principalele bănci din zona euro la depozitelepe piaţa interbancară) la trei luni plus o marjă fixă de maxim 4% pe an, lacredite în euro, respectiv ROBOR (rata dobânzii la împrumuturi pe piaţainterbancară românească) la 3 luni plus maxim 2,5 puncte procentuale. Marjainclude şi nivelul total al comisioanelor percepute de finanţator.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...