2017-01-17 13:00

ECONOMIE


Boc şi Boagiu au inaugurat 21 km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

 |  16:25
Boc şi Boagiu au inaugurat 21 km de autostradă din tronsonul Medgidia-Constanţa

Premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor şi infrastructurii, Anca Boagiu, au deschis traficul rutier pentru 21 kilometri din Autostrada Soarelui. Pe tronsonul cuprins între Basarabi (Murfatlar) şi Agigea se va circula, momentan, pe o singură bandă pe sens, urmând ca, în septembrie, să fie date în folosinţă toate cele patru benzi de circulaţie, câte două pe fiecare sens. “Ceea ce puteţi vedea astăzi în teren reprezintă de fapt efortul conjugat al echipelor de muncitori, al responsabililor din minister care au avut curajul să rezilieze contractele neavantajoase şi, totodată, al specialiştilor care au ştiut să repartizeze eficient banii şi materialele de construcţie. Doar până în acest moment şantierul aferent celor 21 km a înghiţit 50% din totalul materialelor de construcţii programat să fie folosit până la încheierea lucrărilor. În ceea ce priveşte costurile s-au investit deja 90 milioane euro pentru materialele de construcţii aferente realizării unui sector de 14 km cuprins între Basarbi (Murfatlar) şi Constanţa, alte 65 de milioane reprezentând materialele de construcţie folosite la realizarea porţiunii de drum dintre Constanţa şi Agigea, de 7 km. Aceşti 7 km reprezintă de fapt o porţiune din varianta ocolitoare a Municipiului Constanţa, ceea ce le permite şoferilor să ajungă mai repede la malul mării”, a declarat ministrul Anca Boagiu, citat de Agerpres. Constructorii secţiunii de autostradă Medgidia-Constanţa, cu o lungime de 30,82 km, sunt companiile Astaldi Spa (Italia) şi Max Boegl (Germania). Valoarea contractului este de 596 de milioane de lei fără TVA, din care contribuţia Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) este de 315 milioane lei, a Guvernului României de 143 milioane lei şi contribuţia Comisiei Europene, prin fondul de coeziune este de 137 milioane lei.

PSD: “Au inaugurat autostrada cu jumătate de panglică”

Şeful Departamentului de Transport al PSD, senatorul Sorin Bota,  a precizat că guvernarea PDL, aproape de finalul celor două mandate, reuşeşte performanţa de a inaugura numai proiectele începute de fosta guvernare PSD şi contra-preformanţa de a nu inaugura nici un proiect de infrastructură pe care guvernarea de dreapta,  în două  mandate, să-l fi început. “Chiar şi recent inaugurată, cu jumătate de panglică (pentru că ei se mulţumesc cu jumătate de măsură), autostrada cu o singură bandă pe sens, Medgidia – Constanţa, este un proiect început de PSD pe care, în opt ani de mandat, guvernarea de dreapta nu a fost în stare să-l termine integral”, a precizat senatorul PSD, Sorin Bota.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

EU
29 Iul 2011

bine ba Boc....sper sa ca ndidezi la presedentie sa pot sa-ti trag la m*ie.. ..si curva aia de boagiu sa ramana pe aia 21 de k m poate face mai multi ba ni de la soferi

Adauga un comentariu

Random image