2018-10-18 12:50


Boc: În aprilie-mai vom face analiza privind posibila indexare a pensiilor şi salariilor

 |  16:23
Boc: În aprilie-mai vom face analiza privind posibila indexare a pensiilor şi salariilor

Primul-ministru Emil Boc a afirmat că discuţiile privind o posibilă creştere a pensiilor şi salariilor din sectorul bugetar vor începe doar în aprilie-mai 2012, în funcţie de situaţia economică internă şi internaţională de la acel moment. Întrebat cum comentează declaraţia senatorului UDMR Cseke Attila privind revenirea salariilor şi pensiilor la nivelul anului 2010 începând cu primăvara lui 2012, Boc a arătat că în Coaliţie s-a convenit deja asupra unui buget "prudent", cu un deficit bugetar la nivelul de 1,9%. "Discuţiile în Coaliţie sunt extrem de serioase şi de responsabile. Asupra proiectului de buget, ca şi concepţie generală, am convenit că în această formă va fi înaintat bugetul, în forma prudentă. Şi în martie, în aprilie-mai, vom face analiza necesară. Dacă va exista resursă economică, vom putea vorbi de o uşoară indexare a salariilor şi pensiilor. (...) Dacă există posibilitate economică, acest lucru se va întâmpla în partea a doua a anului. Dacă nu, nu se va întâmpla acest lucru pentru că nu ai altă alternativă", a declarat Boc la RRA.

Premierul a arătat că o politicăsalarială prudentă a statului este nu numai în avantajul ţării, ci şi al Coaliţiei de guvernământ. "Dacă ne repezim să aruncăm banii în pomeni electorale care nu au susţinere economică, ducem ţaraîn prăpastie. Într-un an electoral, ar fi ideal pentru un politician să crească pensii, salarii, dar ne interesează ca ţarasă rămână stabilă în actuala furtună economică. Tot actuala Coaliţie va conduce ţaradupă 2012, aşa că nu are voie la derapaje de nici un fel", a afirmat premierul.

El a apreciat că eventuale creşteri de salarii şi pensii fără fundament economic solid va face ca România să se afle într-o situaţie cu atât mai delicată cu cât neaparteneţa la zona euro face improbabil un ajutor din partea celorlalte ţări din Uniunea Europeană. "Vreţi ca inflaţia să o ia razna? Vreţi să dublăm cursul euro-leu? Acolo ajungem dacă luăm piciorul de pe frâna responsabilităţii, ajungem în derapaje economice majore şi va trebuie să stăm cu mâna întinsă să ne salveze cineva. Dacă ne va salva, pentru că nu suntem în zona euro...", a spus Emil Boc.

Fostul ministru al sănătăţii Cseke Attila a declarat vineri, la Oradea, că senatorii UDMR vor cere Guvernului şi Coaliţiei să analizeze posibilitatea revenirii salariilor din sistemul administraţiei publice la nivelul celor din iunie 2010 începând din primăvara anului viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

TAGURI: emil boc, cresteri, pensii, salarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALIN
18 Noi 2011

SA VA ZIC UN BANC : Boc si Basescu in avion : Boc : Ma Base , eu arunc 100 de euro si fac un roman fericit. Basescu : Eu arunc 100 ,dar fac 2 romani fericiti , ( :P ) Pilotul din avion ii aude : De ce nu va aruncati voi doi si faceti 22.000.000 de oameni ( sper ca v-a placut ) .
JAN
20 Noi 2011

poate sa faca analiza spagii de la Cluj, Brasov, Neamt, Ritzi, Craiova, Arad, Mehedinti, Udrea etc.
Random imageUltimele stiri


loading...