2018-12-11 08:54


Boc nu exclude disponibilizări în cadrul companiilor de stat

 |  13:47
Boc nu exclude disponibilizări în cadrul companiilor de stat

Prim-ministrul Emil Boc a spus că în cadrul sistemului public se menţine principiul potrivit căruia va fi angajată o persoană pentru fiecare şapte care părăsesc sistemul, însă disponibilizări ar putea avea loc în cadrul companiilor de stat cu pierderi.

Premierul a arătat că în textul acordului cu Fondul Monetar Internaţional nu este prevăzut un număr de bugetari care trebuie să părăsească sistemul, ci doar menţinerea principiului conform căruia se face o angajare la şapte plecări din sistem, fie prin pensionare, fie prin demisie. "Asta nu înseamnă că la companii de stat, regii autonome, pentru a putea eficientiza activitatea ca să nu mai producă pierderi, nu vor fi avute în vedere procese de analiză şi restructurare la nivelul personalului", a declarat Boc.

Eventualele disponibilizări din sectorul economic de stat vor trebui propuse de către ministerele care au în subordine companiile cu pierderi. "Trebuie făcute analize pe fiecare companie în parte pentru că obiectivul nostru este ca aceste companii să nu mai producă pierderi, deoarece aceste pierderi se decontează din buzunarul dumneavoastră şi al fiecărui cetăţean român", a afirmat primul-ministru. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-07-20
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...