2017-01-24 13:17


Boc: Pachetele minoritare deţinute la companiile energetice, “imediat în vânzare"

 |  22:29
Boc: Pachetele minoritare deţinute la companiile energetice, “imediat în vânzare"

Premierul Emil Boc a anunţat luni, în plenul Parlamentului, că "imediat intră în vânzare" pachetele minoritare de la mai multe societăţi de stat, referindu-se la Transelectrica, Transgaz, Romgaz, Hidroelectrica şi Nuclearelectrica.

"În vederea privatizării minoritare, imediat intră în vânzare pachete de 15% la Transelectrica, Transgaz sau Romgaz, sau pachete de 10% la Hidroelectrica şi Nuclearelectrica", a declarat Boc.  Şeful Executivului le-a explicat luni parlamentarilor care este "drumul spre performanţă al companiilor de stat".

"Pentru ceea ce înseamnă sănătatea mediului de afaceri, creşterea competitivităţii, avem în vedere privatizarea minoritară a unor companii de stat, pentru că sectorul companiilor de stat este nereformat şi a rămas nereformat în ultimii 20 de ani. Orice companie de stat care produce pierderi înseamnă bani luaţi din buzunarul cetăţeanului. De aceea, angajamentului guvernului ferm este acela de restructurare a comaniilor de stat, de privatizare minoritară acolo unde este cazul, de impunere a managementului privat sau a guvernanţei întreprinderilor de stat pe baza ordonanţei adoptate de guvern. Aşa începe drumul spre performanţă al companiilor de stat. Pentru că aceste <găuri negre> care au dus la deficite structural în economie trebuie oprite", declarat Emil Boc, citat de NewsIn.

Ministrul Economiei Ion Ariton a declarat recent, în cadrul dezbaterii bugetului de stat în cadrul comisiilor de specialitate din Parmanent, că Guvernul nu va vinde pachetele minoritare deţinute la unele companii de stat decât atunci când va putea obţine un preţ rezonabil. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-11

TAGURI: Boc, Transelectrica, Transgaz, Romgaz. Hidroelectrica, Nuclearelectrica, vânzare acţiuniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image