2017-01-21 19:34

ECONOMIE


Boc: Prognoza de creştere economică pentru 2012 va fi stabilită la finele lunii octombrie

 |  17:28
Boc: Prognoza de creştere economică pentru 2012 va fi stabilită la finele lunii octombrie

Prognoza de creştere economică pe care va fi construit proiectul de buget pentru anul viitor va fi stabilită de Guvern în luna octombrie, prin consultare cu Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi BancaMondială, a declarat, marţi, premierul Emil Boc.

"Vom avea, la sfârşitul lunii octombrie, împreună cu Comisia Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială, evaluarea prognozei de creştere economică pentru anul 2012, în raport cu care vom veni în Parlament cu proiectul de buget" , a spus Boc, într-un discurs susţinut în Parlament.

El a arătat că pentru acest an este menţinută ţinta unei creşteri economice de 1,5%.

Până la acest moment, oficialii au avansat pentru anul viitor o creştere economică de 3,5-4 %.

În ultimele zile însă, premierul Emil Boc a declarat de mai multe ori că datele privind evoluţia economiei în foarte multe ţări din Uniunea Europeană şi alte zone sunt destul de proaste şi relevă continuarea crizei economice şi diminuarea nivelului de creştere economică, ceea ce indirect poate afecta şi creşterea economică a României.

El a arătat totodată că majorarea salariilor pentru bugetari anul viitor va depinde strict de resursele bugetare şi nu vor fi lansate promisiuni în acest sens dacă nu există perspectiva unei creşteri economice de 3,5%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-09-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image