2018-12-13 13:28


Boc s-a lăudat în China cu autostrăzi expirate

 |  18:41
Boc s-a lăudat în China cu autostrăzi expirate

Chiar dacă nu au fost actualizate studiile de fezabilitate, Guvernul Boc a prezentat chinezilor proiectele de autostradă pentru Comanic - Braşov, Centura Capitalei şi Piteşti - Sibiu. Actualizarea valorii şi traseul celor trei autostrăzi vor costa cel puţin 1,5 milioane de euro.

Ministerul Transporturilor trebuie să aloce cel puţin 2 milioane de euro pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate privind proiectele de autostradă ce urmeză a fi construite în parteneriat public-privat. Actualizarea studiului de fezabilitate pentru un proiect de autostradă costă aproximativ 5.000 de euro/km, ne-au explicat surse din cadrul companiilor de consultanţă. „Centura Capitalei la nivel de autostradă, în lungime de circa 100 km, nu mai are studiu de fezabilitate actualizat din 2004. Reactualizarea studiului de fezabilitate înseamnă reactualizarea traseului autostrăzii şi reluarea tuturor avizelor. Pentru Centura Capitalei, această operaţiune costă circa 500.000 de euro. De la Mitrea încoace, fiecare ministru al tranporturilor a prezentat chinezilor aceleaşi proiecte. Chinezii au bufnit în râs când au auzit de aceleaşi proiecte de autostradă”, ne-au spus sursele citate.

Potrivit acestora, singurul proiect de autostradă ce poate fi executat în parteneriat public-privat este Comarnic - Braşov. „China Dalian International Cooperation Group şi China Road & Bridge Corp, două dintre cele mai importante firme de construcţii din lume, erau pe punctul de a construi două proiecte de infrastructură de anvergură, respectiv Centura Capitalei la nivel de autostradă şi un pod rutier peste Dunăre, în zona Brăila. Chinezii sunt interesaţi de autostrăzile Comarnic - Braşov şi Piteşti - Sibiu. Reactualizarea studiului de fezabilizate privind acest proiect costă mai mult, pentru că traseul traversează o zonă de munte”, ne-au mai spus sursele citate. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-04
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cum poți trece de SĂRBĂTORI fără să te ÎNGRAȘI Acum 1 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati

Drept la replică din partea ROMSILVA Acum 2 ore | (1)
Dezvăluiri


loading...