2019-05-21 20:43


BOMBĂ. ArcelorMittal se pregătește să VÂNDĂ combinatul din Galați

 |  15:31
BOMBĂ. ArcelorMittal se pregătește să VÂNDĂ combinatul din Galați

Compania ArcelorMittal ia în calcul să vândă combinatul siderurgic din Galaţi, spre îngrijorarea miilor de muncitori români care încă mai lucrează la combinat. Vânzarea vine pentru a compensa preluarea Ilva, din Italia, cea mai mare oţelărie din Europa, informează Mediafax.

Potrivit presei internaţionale, ArcelorMittal intenţionează să vândă mai multe unităţi din Europa pentru a nu încălca regulile concurenţei şi cele privind monopolul. Aceasta în condiţiile în care, pe 15 martie, ArcelorMittal a depus o ofertă de cumpărare a celei mai mari oţelării din Europa, Ilva, într-o tranzacţie în valoare de 1,8 miliarde de euro. Autorităţile europene trebuie să stabilească dacă tranzacţia nu încalcă prevederile comunitare până pe 23 mai, iar ArcelorMittal s-a arătat dispusă să vândă mai multe unităţi de producţie, printre care combinatele de la Galaţi şi Skopje (Macedonia).

„Am înaintat Comisiei Europene o propunere privind un pachet de măsuri de compensare despre care sperăm că va satisface orice preocupare concurenţială legată de intenţia noastră de a achiziţiona combinatul Ilva. Înţelegem că acest pachet de măsuri va face obiectul testelor de piaţă. Sperăm într-o încheiere rapidă a acestei chestiuni”, au declarat reprezentanţii ArcelorMittal în presa străină.

Informaţia nu este confirmată de conducerea companiei „ArcelorMittal Galaţi nu comentează pe baza zvonurilor”, se arată într-o scurtă informare venită de la combinat.

Combinatul siderurgic gălăţean a fost privatizat de statul român în anul 2001. Iniţial, unitatea siderurgică a fost cumpărată de Mittal Steel care ulterior a fuzionat cu o companie franco-belgiană şi a devenit ArcelorMittal. Dacă la momentul cumpărării combinatul avea aproximativ 27.000 de angajaţi, în prezent unitatea mai are 5.400 de salariaţi.

ArcelorMittal este lider mondial în industria oţelului şi activităţi miniere, cu prezenţă în 60 de ţări şi amprentă industrială în 19 ţări. În 2017 ArcelorMittal a înregistrat o cifră de afaceri de 68,7 miliarde de dolari şi o producţie de oţel de 93,1 milioane


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-21

TAGURI: arcelormittal, vanzare, combitan galati, bomba
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
21 Mar 2018

Este ceva normal in lumea capitalista. Este o afacere.
ROMANIA TREZESTE-TE
21 Mar 2018

Jaf de 84 de miliarde de metri cubi de gaze naturale de pe platforma continentală a Mării Negre. http://www.meritocratia.ro/2018/03/13/se-pregateste-cel-mai-mare-jaf-din-istoria-romaniei-de-catre-partenerii-euroatlantici/
Random imageUltimele stiri


STARBAG