2016-12-07 22:28

ECONOMIE


Borbely: 250 de vapoare sunt blocate pe Dunăre

 |  19:41
Borbely: 250 de vapoare sunt blocate pe Dunăre

Peste 250 de vapoare sunt blocate, la momentul actual, pe Dunăre, iar problema se pare că există la partea bulgară care nu şi-a făcut treaba în ceea ce priveşte dragarea, a declarat, ieri, Laszlo Borbely, ministrul mediului şi pădurilor.

”Motive de îngrijorare sunt pentru transportul pe Dunăre, unde în momentul de faţă sunt blocate peste 250 de vapoare, vase de diferite dimensiuni. Acestea aşteaptă ca nivelul apei să crească pentru a fi deblocate. Din informaţiile mele, se pare că partea bulgară are o problemă în ceea ce priveşte dragarea. Practic, degeaba au spus ei “Dragă hai să te draghezi”, dacă nu au făcut şi lucrul acesta”, a punctat Borbely.

Debitele râurilor şi cel al Dunării se situează la 60-65% faţă de mediile anuale, dar deocamdată nu sunt motive de îngrijorare referitoare la secetă, a mai spus ministrul mediului.

”Trebuie să aşteptăm până la 30 septembrie-1 octombrie, să tragem linie, să vedem ce putem să facem. Conform prognozei, vremea va fi în continuare asemănătoare până la 30 septembrie, adică fără ploi”, a precizat Borbely. Ieri, operatorul fluvial Navrom Bac a interzis accesul pe bac al autoturismelor cu garda joasă şi al maşinilor de peste zece tone din cauza nivelului scăzut al Dunării. ”Din cauza apelor scăzute a apărut o diferenţă de nivel semnificativă între mal şi ambarcaţiune şi din acest motiv am interzis accesul pe bac al autoturismelor cu garda joasă şi al maşinilor de peste zece tone. Acestea din urmă, prin gabaritul lor, măreau şi mai mult diferenţa”, a declarat, ieri, pentru Agerpres, directorul societăţii, Marilena Vasilache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-08-29Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image