2017-01-23 02:34


Borbely: ''E clar că nu vom desfiinţa taxa auto''

 |  17:26
Borbely: ''E clar că nu vom desfiinţa taxa auto''
Taxa de primăînmatriculare nu va fi desfiinţată, iar orice poluator trebuie să plătească, adeclarat, ieri, ministrul mediului, Laszlo Borbely. Afirmaţia a fost făcută încontextul în care Guvernul a decis constituirea unei comisii care va stabili,în maximum două săptămâni, dacă opinia Curţii de Justiţie a ComunităţilorEuropene (CEJ) privind ilegalitatea taxei de primă înmatriculare impunemodificarea legislaţiei referitoare la taxa auto.

”Am avut o notă în Guvern cu taxa de primă înmatriculare. Trebuie să fie foarteclar pentru toată lumea, principiul «poluatorul plăteşte» trebuie săfuncţioneze şi în România. Curtea Europeană s-a referit la o speţă dinOrdonanţa 50 din 2008. Noi am modificat această ordonanţă în decembrie 2010 cuasistenţa comisiei UE. De fapt, în cadrul procesului, comisia UE a fost deacord cu noi. Legea care este acum în vigoare este agreată de comisia UE,pentru că toată lumea plăteşte taxa de primă înmatriculare indiferent că emaşină nouă sau veche. Cine înmatriculează în România plăteşte. Din punct devedere juridic trebuie să mai analizăm şi în două săptămâni vom veni cu osoluţie dacă trebuie să modificăm sau nu legea. Toate ministerele trebuie săîşi spună punctul de vedere. Deciziile Curţii Europene sunt obligatorii,trebuie să găsim formula cea mai bună. E clar că nu vom desfiinţa aceastătaxă”, a declarat ministrul Laszlo Borbely. El a mai spus că persoanele careintenţionează să achiziţioneze autoturisme electrice vor fi sprijinite de stat.''Cei care vor dori să cumpere aceste autovehicule şi casează maşini vechi vorprimi şase vouchere, şi nu unul ca pentru programul obişnuit, ceea ce înseamnăpeste 5.000 de euro. De fapt, asta înseamnă diferenţa de preţ între o maşină cucombustibil şi una electrică. În plus, celor care nu vor participa la Programul«Rabla» o să le acordăm o facilitate de 25% din preţul autovehicululuielectric, dar nu mai mult de 5.000 de euro'', a spus Borbely.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ADRIANOPOLIS
31 Aug 2011

borbely unde ai facut scolile astea inalte in hungaria? ce taxa de poluare daca la masina sa platit vama ? la un euro 3 cu motor de 1,9 tdi 2006 taxa este 2000 euro valoarea poate este de 3000 euro tinand cont ca masina mea are 250 mii de km nu ganditi deloc aveti cacat in cap.sunt masini carte nici nu valoreaza cat vreti voi pe taxa ? voi impuneti cu arcanu sa va dea lumea banii ?nu toti romani au furat ca voi, nu mai aveti ce ? mancativa uni pe alti sau cred ca v-ati saturat de prea bine poate ajungeti ca ceausescu ca sa saturat pana in gat lumea de voi.

Adauga un comentariu

Random image