2017-01-23 04:48


Borbely minte. UE nu obligă nici un stat membru să impună taxa auto pentru prima înmatriculare

 |  15:43
Borbely minte. UE nu obligă nici un stat membru să impună taxa auto pentru prima înmatriculare

Legislația UE nu obligă statele membre să impună o taxă de primă înmatriculare, dar în cazul în care o fac trebuie să evite aplicarea ei discriminatorie, a declarat Natasja Bohez Rubiano, ofițerul de presă al comisarului european pentru taxe, Algirdas Semeta."Legislația Uniunii Europene nu obligă niciun stat membru să impună taxa pentru prima înregistrare. Totuși, dacă un stat membru decide să aplice o astfel de taxă ea trebuie să respecte legislația europeană, evitând cu preponderență orice fel de discriminare în aplicarea ei", a precizat Natasja Bohez Rubiano, ofițerul de presă al comisarului european pentru taxe, uniune vamală, audit și antifraudă, Algirdas Semeta, citatăde NewsIn.

"Curtea Europeană de Justiție (CEJ) a stabilit că legea românească era discriminatorie în ceea ce privește mașinile second-hand cumpărate din alte state membre. Există mai multe soluții pentru eliminarea unei astfel de discriminări: o soluție ar fi taxarea tuturor vehiculelor care circulă în România. Este treaba autorităților române să găsească soluția potrivită, dar aceasta trebuie să fie în concordanță cu decizia CEJ", a precizat Natasja Bohez Rubiano.

Ministrul mediului, Laszlo Borbely, a declarat luni că în urma unei analize făcute la minister, în cadrul coaliţiei, a propus ca aplicarea noii taxe auto pentru maşinile mai vechi de 5-6 ani să fie amânată până la 1 ianuarie 2013. Astfel, proprietarii care au maşini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 au încă un an la dispoziţie ca să-şi poată vinde maşina.

"Am luat două decizii. Prima este că rămâne în vigoare prevederea potrivit căreia pentru mașinile care se înmatriculează (cele aduse din străinătate, n.r.), cetățeanul va plăti cu 25 la sută mai puțin, urmând să fie returnați și banii pentru cei care au plătit mai mult în perioada precedentă. A doua, cea prin care am amânat până la 1 ianuarie 2013, aplicarea acelei prevederi din lege pe care ne-a impus-o UE (...) prin care acele mașini înmatriculate înainte de 1 ianuarie 2007 pentru care, la prima vânzare, cumpărătorul trebuia să plătească taxa auto. De ce am amânat-o? Pentru că deși am informat populația anul trecut că cei care vor să vândă aceste mașini mai vechi, să le vândă până intră în vigoare legea, evident că e încă o zonă mare a celor care au mașini mai vechi de cinci ani pe care vor să le vândă. Deci le mai dăm o gură de oxigen ca să poată să vândă aceste mașini până la 1 ianuarie 2013", a explicat Borbely.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-06-03

TAGURI: Taxa auto, Borbey taxa autoComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CB
27 Ian 2012

e doar a 14 mia oara cand minte... dar in mod ciudat informartia asta apare doar in Puterea . PDL-ul nu-si da seama ca greselile Borbely se contorizeaza mai ales la ei.
NICOLAE
27 Ian 2012

nu sunt greselile Borbely, aceste lucruri sunt stabilite de comun acord. este o incercare disperata de a rezolva problema lipsei banilor in buget pe seama populatiei.
A
27 Ian 2012

Fate mic si dute acasa Borbely .

Adauga un comentariu

Random image