2019-05-25 20:38


Borbely: Taxa auto intră în şedinţa de Guvern, unde va fi crescută pentru "maşinile de 8-9 ani"

 |  19:07
Borbely: Taxa auto intră în şedinţa de Guvern, unde va fi crescută pentru "maşinile de 8-9 ani"

Actulnormativ care va stabili cuantumul taxei auto valabile din 2011 va intra îndezbatere în şedinţa de guvern cel mai târziu, săptămâna viitoare, susţine ministrulMediului, care anunţă că valoarea taxei pentru maşinile "mai vechi"va creşte faţă de cuantumul propus recent.

Proiectulde act normativ a fost suspus dezbaterii publice, perioada în care puteau fiformulate observaţii încheindu-se ieri. Cu toate astea, ministrul Mediului,Laszlo Borbely, a anunţat că Guvernul intenţionează să mai aducă o serie demodificări.

"Vomintra cu taxa în Guvern astăzi (miercuri, n.r.) sau cel mai târziu săptămânaviitoare", a declarat ministrul Laszlo Borbely, care a participat, ieri,la prezentarea unui raport pe probleme de mediu la o universitate privată dinCapitală.

Borbelya anunţat însă că taxa va suferi "mici modificări" faţă de valorilepropuse anterior şi supuse dezbaterii publice.

"Vomavea discuţii în Guvern şi, cel mai probabil, vom majora puţin cuantumul taxeipentru maşinile mai vechi, cele de opt-nouă ani. Deşi durata lor de viaţă numai este atât de mare, nu trebuie totuşi să nu luăm în calcul faptul că, deşivor circula mai puţin, în anii în care o vor face vor polua mai mult, aşa căvom creşte taxa", a spus Borbely, fără a putea preciza cu cât anume vacreşte valoarea.

Ministrula precizat că majorarea taxei va fi aplicată tuturor maşinilor mai vechi,indiferent de tipul de motorizare conform standardelor Euro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG