2017-01-18 01:26

ECONOMIE


Borbely vrea procedură de urgenţă în Parlament pentru noua taxă auto

 |  16:55
Borbely vrea procedură de urgenţă în Parlament pentru noua taxă auto
Ministrul mediului, LaszloBorbely, a declarat ieri că se aşteaptă ca proiectul de lege privind taxa depoluare - în acord cu decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) - săfie gata în curând, pentru a fi trimis Parlamentului, care să-l discute înprocedură de urgenţă.

MinistrulMediului a spus că proiectul de lege este postat pe site şi vizează o reducereîntre 20 şi 30% a taxei auto, iar proiectul va fi aprobat de Guvern în aceastăvară şi apoi trimis Parlamentului, care să îl discute în procedură de urgenţă.

Ela precizat că proiectul nu poate fi adoptat prin Ordonanţă de Guvern, pentru căeste vorba de o lege organică şi, ca urmare, se va propune un proiect de legeîn Parlament.

"Spersă finalizăm cât de curând proiectul, pentru că Parlamentul e în vacanţă, vareveni în septembrie şi în procedură de urgenţă cerem să se discute înParlament (…) Legea trebuie adoptată mai întâi în Guvern. Proiectul este pesite-ul ministerului şi sper să fie finalizat cât de curând la nivelulGuvernului. Este un comitet interministerial care a căzut de acord deprincipiu. Va fi adoptat de Guvern în vara aceasta", a spus ministrul,care a precizat că nu s-a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare aParlamentului în acest sens.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-12-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image