2017-01-20 13:52

ECONOMIE


Bosch se instalează la Jucu

 |  14:36
Bosch se instalează la Jucu

Bosch semnează vineri contracul pentru fabrica pe care o va ridica la Jucu, judeţul Cluj, lângă fostele hale Nokia, din care producătorul finlandez de telefoane mobile s-a retras la sfârşitul anului trecut.

Ca să evite plecarea precoce a investitorului de la Cluj, autorităţile române au impus producătorului de componente auto o serie de condiţii.

Semnarea efectivă a contractului dintre producătorul german Bosch şi Tetarom, societatea care administrează parcurile industriale din judeţul Cluj are loc, fără ceremonie, în faţa unui notar.

Bosch se angajează să investească la Jucu 77 de milioane de euro, într-o fabrică pe care va începe să o construiască anul acesta, relateaza RFI.

Investiţia va avea loc în două etape. În schimbul alegerii Clujului, investitorul străin va primi ajutor de stat, constând în unele scutiri de taxe şi impozite. De asemenea, terenul de 50 de hectare din parcul industrial de la Jucu va fi concesionat pe 99 de ani, cu preţul de 0,1 euro/mp pe an. De data aceasta, autorităţile şi-au luat precauţii. Dacă Bosch va pleca în această perioadă de la Jucu, va plăti încă doi ani redevenţa impusă.

Bosch are posibilitatea de a cumpăra terenul pe care va fi ridicată fabrica, la un preţ stabilit de un evaluator ales de Consiliul Judeţean şi agreat de Bosch. Dacă firma germană cumpără, apoi revinde acest teren, diferenţa de preţ intră în bugetul C.J., pentru că, spune preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, terenul a fost dat pentru fabrică, nu pentru speculaţii imobiliare.

Investiţia Bosch de la Jucu, împreună cu cea a producătorului de elctrocasnice DeLonghi este menită a acoperi golul lăsat de plecarea Nokia. În final, vor fi create trei mii de locuri de muncă, dintre care, într-o primă etapă vor fi trei sute.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-04-20

TAGURI: Bosch, Jucu, NokiaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image