2017-01-22 20:34


BRD va emite obligaţiuni în euro la jumătatea anului

 |  16:25
BRD va emite obligaţiuni în euro la jumătatea anului

BRD-Groupe Societe Generale ar putea lansa la jumătatea anului 2012 o emisiune de obligaţiuni în euro, au declarat ieri oficiali ai băncii.

Preşedintele director general al BRD, Guy Poupet, a afirmat că BRD nu îşi va majora capitalul social în cursul acestui an, dar va continua să îşi diversifice sursele de finanţare şi ar putea emite obligaţiuni. ”Nu este prevăzut acest lucru chiar deloc (o majorare de capital în 2012 - n.a.). Nu avem nevoie pentru a ne desfăşura activitatea chiar dacă în fiecare an cerem autorizarea AGA pentru a face majorare de capital. Aceasta nu este prevăzută în cursul anului 2012. În schimb, vom continua să ne diversificăm sursele de finanţare aşa cum facem de obicei. Poate vom face o emisiune de obligaţiuni”, a spus Poupet.

Pe de altă parte, directorul general adjunct al băncii, Claudiu Cercel, a menţionat că programul de împrumuturi MTN al BRD, pe trei ani, cu un plafon aprobat de acţionari la 600 milioane de euro, va fi extins la 1-2 miliarde euro. Cercel a precizat că acest program de împrumuturi prin obligaţiuni, în lucru, va fi terminat în aprilie-mai, iar la jumătatea anului BRD va fi pregătită să lanseze o emisiune de obligaţiuni, în funcţie de condiţiile de piaţă. ”Vrem să facem o emisiune de obligaţiuni în 2012, în euro cel mai probabil, şi condiţiile de piaţă sunt bune”, a spus oficialul BRD.

Profitul BRD a scăzut cu 7% în 2011

Profitul net al BRD-Groupe Societe Generale a scăzut în 2011 cu 7%, la 465 milioane lei (109,7 milioane euro), faţă de 501 milioane lei în 2010, dar, în mod paradoxal, volumul total al creditelor acordate clientelei a crescut cu 1,1% faţă de anul 2010, până la 33,5 miliarde lei. Venitul net bancar a atins 3,227 miliarde lei, în scădere cu 9% faţă de anul 2010, fiind afectat de declinul marjei nete de dobândă. Cu toate acestea, veniturile din comisioane au demonstrat “rezilienţă” datorită contribuţiei comisioanelor aferente operaţiunilor cu carduri şi celor aferente unor angajamente extrabilanţiere.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: BRD, emisiuni, profit, pierderi, PoupetComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image