2018-10-20 11:37


Autostradă gata de campanie

 |  21:00
Autostradă gata de campanie

Celebrii „regi ai asfaltului” Dan Besciu, Costel Căşuneanu şi Dorinel Umbrărescu au nevoie de cinci ani pentru a construi aproximativ 42 km de autostradă la câmpie, între Moara Vlăsiei şi Ploieşti. Dacă tot vine anul electoral 2012, premierul Emil Boc şi ministrul transporturilor, Anca Boagiu, îşi pregătesc panglica pentru inaugurarea celor 42 km de autostradă în primăvara anului viitor.

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, anunţa, cu surle şi trâmbiţe, la începutul verii, că din 15 decembrie şoferii vor scăpa de aglomeraţia infernală de pe DN1, odată cu finalizarea a 42 km de autostradă între Moara Vlăsiei şi Ploieşti. După ce şi-au dat seama că respectarea acestui  termen este misiune imposibilă, ministrul transporturilor, Anca Boagiu, şi şeful acesteia, premierul Emil Boc, au recunoscut că cei 42 km de autostradă nu vor fi finalizaţi nici în acest an. Neînţelegerile dintre cei trei „regi ai asfaltului”, Dan Besciu, Costel Căşuneanu şi Dorinel Umbrărescu, patronii firmelor EuroConstruct Trading 98, PA&Co şi UMB Spedition, au dus la nefinanţarea proiectului, la întârzierea exproprierilor şi „umflarea“ preţului celor 42 km de autostradă. În final, s-a ajuns la întârzieri de doi ani, ne-au declarat oficiali din cadrul Ministerului Transporturilor. „Toate aceste probleme cumulate au condus la întârzierea lucrărilor cu 24 de luni. Lucrările au demarat în martie 2007 şi ar fi trebuit finalizate în luna iunie 2010. Când şoferii ar fi trebuit să circule pe autostrada Bucureşti-Ploieşti, nici 40% din proiect nu era finalizat. Cea mai mare problemă a constat în schimbarea soluţiei tehnice a fundaţiei autostrăzii. Autostrada a fost proiectată a fi construită pe o fundaţie de pământ, numai că s-a fololit balast, ceea ce a însemnat scumpirea proiectului cu aproape 50 milioane de euro“, ne-au explicat sursele citate.

Din cei trei „regi“, doar Dorinel Umbrărescu a reuşit să-şi finalizeze porţiunea de 14 km de autostradă. „Fiecare firmă de construcţii lucrează pe o secţiune de 14 km. EuroConstruct Trading 98 este în urmă cu lucrările pe prima secţiune, în apropiere de Moara Vlăsiei. UMB Spedition montează sistemele de semnalizare şi se ocupă de marcaje“, ne-au mai explicat sursele citate.

Boagiu: „Constructorii vor fipenalizaţi

Ministrul transporturilor, Anca Boagiu, a precizat că sunt alocate fondurile pentru finalizarea autostrăzii Moara Vlăsiei-Ploieşti. „Noi am alocat resursele financiare pentru finalizarea celor 42 km de autostradă, dar constructorii nu se ţin de cuvânt. În contract există penalizări, constructorii vor fipenalizaţi cu aproximativ 0,05%/zi de întârziere. Cei trei constructori au înaintat termenul de 15 decembrie pentru finalizarea celor 42 km de autostradă“, spunea Anca Boagiu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-09-16

TAGURI: emil boc, bucuresti-ploiesti, ploiesti, autostrada, intarziere
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...