2018-12-11 16:41


Bucureştiul îşi schimbă ţevile de gaze

 |  18:21
Bucureştiul îşi schimbă ţevile de gaze

GDF SUEZ Energy România va realiza două proiecte de dezvoltare a reţelelor de distribuţie de gaze în Bucureşti, în valoare totală de peste 163 milioane de lei, cu sprijin de la UE. Peste jumătate din aceste fonduri vor fi folosite nu pentru conducte noi, ci pentru repararea străzilor în urma lucrărilor făcute.

Primul proiect, derulat prin POS Competitivitate, are o valoare estimată de97,47 milioane lei, din care 16,32 milioane de euro reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă. „Proiectul se implementează în perioada 15 mai 2012-31 iulie 2015”, a declarat, joi, directorul-adjunct Strategie şi Reglementare al companiei, Bogdan Valter, în cadrul unei conferinţede presă. Vor fi modernizate conducte de gaze naturale cu un grad de uzură avansat şi care nu pot fi protejate catodic, în vederea creşterii siguranţei în exploatare a reţelei de distribuţie. Lungimea reţelei modernizate va fi de 92 km, fiind vizate două zone din sectoarele 1 şi 2, unde reţelele au vechime mare.

Al doilea proiect vizează dezvoltarea reţelei de distribuţie în regim de medie presiune din Bucureşti şi judeţul Ilfov, printr-un proiect în valoare totală de 65,9 milioane lei, din care contribuţia UE este de 16,44 milioane de lei. „Vor fi realizate 16 tronsoane noi din polietilenă, cu o lungime totală de 70 km”, a declarat Dan Pantilie, director general al Distrigaz Sud Reţele. Proiectul va fi derulat în perioada 22 mai 2012 - 31 iulie 2015.

Bogdan Valter a precizat că cele mai mari costuri din aceste proiecte sunt destinate lucrărilor de refacere a pavajului, mai ales în cazul străzilor care sunt în garanţie şi trebuie reparate de aceleaşi firme care le-au asfaltat. „Aproximativ 55% din valoarea proiectelor este destinată refacerii drumurilor”, a spus Bogdan Valter.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639566-11-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...