2019-02-21 07:53


Bucureştiul nu mai este un oraş bun pentru afaceri

 |  19:31

Bucureştiulse află pe penultima poziţie, faţă de 30 anul trecut, în clasamentul celor maibune 36 de destinaţii pentru afaceri din Europa, înregistrând regrese lamajoritatea criteriilor luate în considerare la alcătuirea topului, potrivitunui studiu al Cushman&Wakefield. În urma Bucureştiului se plasează doarAtena, se arată în studiul European Cities Monitor, realizat de compania deconsultanţă imobiliară Cushman&Wakefield. Cele mai bune trei destinaţiipentru afaceri sunt, ca şi anul trecut, Londra, Paris şi Frankfurt, urmate de Bruxelles, în urcare cu un loc, şi Barcelona,care a coborât cu o treaptă, comparativ cu 2009.

Studiula fost realizat prin intervievarea directorilor responsabili de identificareaunor noi destinaţii de afaceri din 500 de companii europene. La alcătuireaclasamentului s-a ţinut cont de mai multe criterii, considerate importante decompanii în deciziile de a loca afacerile, precum calitatea legăturilor detransport cu alte oraşe interne sau externe, telecomunicaţiile, accesul la altepieţe, disponibilitatea şi cheltuielile cu forţa de muncă, costurile cuspaţiile de birouri şi calitatea vieţii angajaţilor.

Înceea ce priveşte accesibilitatea pe piaţă, Bucureştiul se află pe ultimapoziţie, coborând 11 locuri, la acest criteriu Capitala înregistrând cea maimare depreciere. Tot pe ultimul loc în clasamentul celor 36 de pieţe analizatese află Bucureştiul în funcţie de calitatea legăturilor de transport cu alteoraşe interne sau externe, faţă de 27 anul trecut.

Pede altă parte, costurile cu spaţiile de birouri clasează Capitala pe poziţia21, după ce anul trecut, în funcţie de acest criteriu, Bucureştiul ocupa locul9. Şi la capitolul disponibilităţii spaţiilor de birouri, situaţia dinBucureşti s-a înrăutăţit, astfel că acesta a căzut şapte poziţii în clasamentpână pe 24, menţinându-se însă în faţa unor oraşe precum Roma, Viena, Genevasau Zurich.

Maimult, Bucureştiul a pierdut, în favoarea Varşoviei, poziţia de lider, pe care aocupat-o anul trecut, în clasamentul realizat după costul cu forţa de muncă, înacest an fiind plasat pe locul cinci. Costuri cu forţa de muncă mai redusedecât în Bucureşti se înregistrează, potrivit studiului Cushman, în Bratislava,Lisabona şi Istanbul.

Dupăclimatul de afaceri asigurat de autorităţi, Bucureştiul a căzut de pe locul 5în 2009 pe 19 în acest an, iar în funcţie de calitatea vieţii angajaţilor,Bucureştiul a coborât trei poziţii, pe locul 33, înainte de Budapesta, Glasgowsau Atena. Singurul criteriu la care Bucureştiul a înregistrat progrese a fostcel legat de abilităţile privind limbile străine unde Capitala a urcat de pelocul 29 pe 27.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-06-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANDREEI
11 Oct 2010

in clasamentul de anul viitor vom ocupa o alta pozitie, vor fi luate in calcul si proiectele incepute de Oprescu si finalizate
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...