2017-01-22 12:12

ECONOMIE


Bugetarii fericiţi. Salariile de la APIA cresc cu 50%

 |  15:20
Bugetarii fericiţi. Salariile de la APIA cresc cu 50%

Angajaţii Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA) vor primi anul viitor majorări salariale medii de 50%. În medie, înseamnă un plus de 2.500 de lei brut.

Un proiect de hotărâre a Guvernului aflat în curs de avizare prevede majorarea salariului de bază a personalului de conducere şi de execuţie din cadrul APIA şi din centrele judeţene ale acesteia, cu până la 25 de clase de salarizare. Potrivit notei de fundamentare, este vorba de o creştere salarială medie de 50% pentru 160 de persoane. Efortul financiar, potrivit notei de fundamentare, este de 4.818 mii lei, ceea ce reprezintă 1,60 % din bugetul pe anul 2012.  În medie, un angajat va primi în plus 2.509 lei brut pe lună.  Cheltuielile sunt suportate din bugetul aprobat al Ministerului Agriculturii pe 2012.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără a declarat pentru money.ro că este vorba despre o aprobare care a trecut de conducerea APIA în urma unor evaluări interne şi că vizate sunt “câteva persoane”. “Nu este vorba despre o premieră. Sunt oamenii cu cele mai mari realizări din minister. În schimb, anul acesta nu am fost de acord cu primele. Nu s-au dat prime nici în minister, nici în instituţiile subordonate”, a declarat Tabără, care nu a specificat cât înseamnă o creştere de până la 25 de clase de salarizare şi nici care este salariul mediu din instituţie. 

“Motivarea salarială a întregului personal al APIA precum şi asigurarea stabilităţii personalului sunt susţinute de reprezentanţii Comisiei Europene şi au fost comunicate prin infogramele transmise de Reprezentanţa Permanentă a României la UE – Bruxelles, precum şi prin rapoartele auditorilor Comisiei, în urma misiunilor de auditare. În acest sens,se menţionează ” România va fi penalizată masiv – 10% din plăţi în fiecare an (peste 50 MEuro/an). Este de aceea necesar ca Guvernul României să înţeleagă că este mult mai ieftin să investească suficient acum – pentru rezolvarea LPIS (IACS) şi angajarea unui număr suficient de experţi la APIA, cu salarii remuneratorii pentru tot personalul acesteia, decât sa fie penalizată cu zeci de milioane Euro în fiecare an”, se arată în nota de fundamentare a hotărârii de guvern. Potrivit lui Tabără, în cadrul Ministerului există 800 de posturi vacante. 

Potrivit proiectului, pentru personalul aflat în funcţie la data intrării în vigoare a hotărârii, numărul de clase de salarizare cu care se majorează salariul de bază este aprobat de directorul APIA, conform ultimei evaluări a performanţelor profesionale individuale. Cel mai mult, salariul poate creşte cu 25 de clase, în cazul în care angajatul a obţinut calificativul “foarte bine”. Cei cu calificativul “bine” primesc 17 clase, iar cei cu “satisfăcător” nu primesc bani în plus. 

Salariile de bază ale personalului nou-încadrat se majorează cu 8 clase de salarizare, până la prima evaluare a performanţelor profesionale individuale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-09-09

TAGURI: APIA, salarii APIA, Valeriu Tabara APIAComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

GEORGE
04 Ian 2012

DUPA CE AU FURAT LE CRESC SALARIILE !..CA SA FURE MAI CU SPOR!

Adauga un comentariu

Random image