2017-01-24 05:04


Bulgarii reduc taxa de pod Ruse - Giurgiu pentru maşini, de la 6 la 2 euro

 |  18:00
Bulgarii reduc taxa de pod Ruse - Giurgiu pentru maşini, de la 6 la 2 euro
Guvernulbulgar a decis miercuri să reducă taxa de trecere pe Podul Ruse - Giurgiupentru automobile, din Bulgaria spre România, de la 6 la 2 euro, hotărâre careurmează să intre în vigoare peste două săptămâni, relatează site-ulNovinite.com.

Măsuraeste unilaterală, întrucât şoferii care vin din România în Bulgaria vorcontinua să plătească 6 euro la trecerea podului.

"Noicredem că prin această măsură creăm premise mai bune pentru integrarea regiuniiRuse - Giurgiu şi că sporim potenţialul turistic şi economic al întregiiregiuni", a declarat ministrul bulgar al dezvoltării regionale, RosenPlevneliev. El a declarat că reducerea taxei de pod diminuează, tehnic,încasările la bugetul de stat cu 3 milioane de euro, dar că se aşteaptă caaceastă pierdere să fie compensată de creşterea nivelului traficului rutier. "Numărulturiştilor români care vin în Bulgaria a crescut extrem de mult în ultimul an,iar Guvernul bulgar reacţionează, acum, în mod adecvat. Sperăm să avem tot maimulţi turişti români", a subliniat ministrul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-30Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image