2019-05-22 18:28


Bursa de la Bucureşti scade cu peste 7% în deschidere! Banca Transilvania are un minus de peste 13%, iar BRD scade cu peste 12%

 |  11:57
Bursa de la Bucureşti scade cu peste 7% în deschidere! Banca Transilvania are un minus de peste 13%, iar BRD scade cu peste 12%

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de miercuri cu o scădere de peste 7%, Banca Transilvania a înregistrat un minus de peste 13%, iar BRD scăzuse cu peste 12%. Marţi seara, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat că participanţii la fondurile private de pensii din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen, pe bază de cerere, după minimum 5 ani de participare.

Participanţii la fondurile de pensii administrate privat din Pilonul II se vor putea retrage înainte de termen pe bază de cerere, începând de anul viitor, după minimum 5 ani de participare, iar comisionul de retragere înainte de termen este de 2% din valoarea activelor cuvenite, a anunţat, marţi, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

Miercuri, BVB a deschis în scădere, cu un minus de peste 7%.

Printre cele mai mari scăderi le înregistrau Banca Transilvania, -13,1%, BRD, -12,1%, şi Oltchim, -14,9%.

Ministrul Finanţelor a anunţat, marţi seara, şi o scădere a comisonului de administrare pentru fondurile private de pensii.

Activele estimate la final de 2018, administrate de Pilonul II şi Pilonul III, sunt de 10,9 miliarde de euro. Din total active, aproape 20% sunt investite în acţiuni listate. Pilonul II, înfiinţat în 2008, are un randament mediu, anualizat de la lansare până azi, de 8,43%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-19

TAGURI: bursa bucuresti, banca transilvania, brd,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TERENTE
19 Dec 2018

NATARAILOR DIN BURSA . NU STITI VOI CACEALMAUA LUI MOROCARU DE CATIFEA , CU TIGANUL DE VILCOV SI TERENTE DE TELEORMAN ? CINE A VINDUT IERI SI CUMPARA AZI , MIINE ? CINE A CISTIGAT SI CINE A VINDUT ? NU AVETI O STATISTICA A JOCURILOR BURSEI ?
Random imageUltimele stiri


STARBAG