2017-01-21 23:39

ECONOMIE


Bursa a scăzut după anunţul demisiei premierului

 |  14:04
Bursa a scăzut după anunţul demisiei premierului

Bursa de Valori Bucureşti a scăzut după anunţul demisiei premierului Emil Boc, indicii depreciindu-se cu 2-3 procente, dar corecţiile sunt normale şi nu este de aşteptat începutul unei ajustări severe, a declarat  Gabriela Aldea, director la casa de brokeraj Intercapital Invest.

“A fost o perioadă de creştere a cotaţiilor, pentru unele acţiuni au fost înregistrate în ultima perioadă creşteri foarte mari. Există o teamă privind eventuale corecţii şi anunţul demisiei premierului a fost impulsul pentru o corecţie a preţurilor. Este însă o corecţie normală, ar fi fost exagerată o corecţie de 10%, iar volumele de tranzacţionare sunt de asemenea normale. Nu este panică” a spus reprezentantul Intercapital Invest, potrivit Agerpres.

El a afirmat că în această perioadă ar fi normală o volatilitate a pieţei, ca şi în anii anteriori, până când au loc Adunările Generale ale Acţionarilor pentru dividende. În ultima perioadă, Bursa autohtonă a înregistrat creşteri consistente ajungând la un maxim al ultimelor 6-7 luni. Pemierul Emil Boc a anunţat luni că a luat decizia de a depune mandatul guvernului. Preşedintele Traian Băsescu va avea consultări parlamentare în cursul zilei, în vederea desemnării unui nou premier, a declarat, luni, Sulfina Barbu, înainte de şedinţa BPN al PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-14

TAGURI: Bursa, scadere, demisie, Emil_BocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image