2017-01-22 01:46

ECONOMIE


Bursa de Valori Bucureşti îşi alege luni preşedintele

 |  15:07
Bursa de Valori Bucureşti îşi alege luni preşedintele

Luni au loc alegeri pentru Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), iar trei candidaţi se bat pentru funcţia de preşedinte. Mai mult, Adunarea Generală a Acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) va fi convocată pentru introducerea sistemului dualist de conducere, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat, la aceeaşi dată cu Adunarea Generală pentru prezentarea bilanţului pe 2011, a decis Consiliul Bursei.

Lucian Anghel, economistul-şef al BCR (foto), şi Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor, îl înfruntă pe Stere Farmache, cel care conduce bursa de 16 ani.

Din 2006, de când şi-au împărţit acţiunile bursei, brokerii se bat să o conducă. O dată la doi ani se vorbeşte despre alegeri, se fac strategii, alianţe şi se proclamă schimbarea. Cu trei condu­ceri în ultimii cinci ani, bursa e tot la nivelul din 2005.

Totodată, adunarea acţionarilor BVB va mai discuta, la o dată ce rămâne a fi stabilită, sistemul dualist de conducere a Bursei. ”Adunările Generale ale Acţionarilor se vor desfăşura la data şi în locul care vor fi stabilite pentru aprobarea situaţiilor financiare aferente exerciţiului financiar 2011, iar data de referinţă şi data de înregistrare vor fi stabilite cu prilejul definitivării agendei adunării generale ordinare corespunzătoare acestei problematici”, potrivit unui comunicat publicat vineri pe site-ul BVB.

În cazul companiilor listate la BVB, AGA de bilanţ pentru situaţiile financiare anuale este stabilită în general în luna aprilie a anului următor.

Consiliul Bursei va propune acţionarilor ca viitorul Consiliu de Supraveghere să fie format din 11 membri, iar membrii Consiliului de Administraţie să fie de drept membri în Consiliul de Supraveghere, pe durata rămasă din mandatul de administrator.

Indemnizaţia propusă pentru membrii Consiliului de Supraveghere este de 2.000 de lei/lună (net).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-14

TAGURI: BVB, Lucian Anghel, Stere Farmache, Dan PaulComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

DAN
06 Ian 2012

lucian anghel vine de la o banca pe pierderi

Adauga un comentariu

Random image