2016-10-21 23:27

ECONOMIE


Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

 |  20:10
Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

Consiliul Bursei a hotărât să propună acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificările actului constitutiv al bursei vor viza o structură a Consiliului de Supraveghere în care să fie reprezentanţi acţionari, intermediari, investitori şi emitenţi.

Consiliul Bursei se va întruni în prima săptămână din ianuarie şi va convoca, în acest sens, o adunare generală extraordinară a acţionarilor.

În prezent, BVB este condusă de un Consiliu de Administraţie din care fac parte Stere Farmache (preşedinte), Ciprian Zah şi Mircea Botta (vicepreşedinţi), Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Un loc în Consiliu este vacant după ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renunţat la funcţia de administrator al Bursei, în condiţiile în care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu funcţia de manager al FP.

Pe 9-10 ianuarie, acţionarii BVB sunt convocaţi să decidă dacă vor fi revocaţi administratorii actuali, aşa cum a propus un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din titlurile BVB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-10

TAGURI: conducere BVB 2012, schimbare structura conducere BVB, structura conducere Bursa 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Schimbări în conducerea Colegiului Național de Informații Începând cu 3 octombrie 2016, domnul profesor universitar Adrian Ivan este noul coordonator al... 03 Oct 2016 | (0)
Antrenorul român Dan Petrescu, demis de la conducerea echipei Kuban Krasnodar Antrenorul român Dan Petrescu (48 de ani), a fost demis, marţi, de la conducerea echipei Kuban... 05 Oct 2016 | (0)