2016-12-06 16:29

ECONOMIE


Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

 |  20:10
Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

Consiliul Bursei a hotărât să propună acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificările actului constitutiv al bursei vor viza o structură a Consiliului de Supraveghere în care să fie reprezentanţi acţionari, intermediari, investitori şi emitenţi.

Consiliul Bursei se va întruni în prima săptămână din ianuarie şi va convoca, în acest sens, o adunare generală extraordinară a acţionarilor.

În prezent, BVB este condusă de un Consiliu de Administraţie din care fac parte Stere Farmache (preşedinte), Ciprian Zah şi Mircea Botta (vicepreşedinţi), Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Un loc în Consiliu este vacant după ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renunţat la funcţia de administrator al Bursei, în condiţiile în care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu funcţia de manager al FP.

Pe 9-10 ianuarie, acţionarii BVB sunt convocaţi să decidă dacă vor fi revocaţi administratorii actuali, aşa cum a propus un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din titlurile BVB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-05-10

TAGURI: conducere BVB 2012, schimbare structura conducere BVB, structura conducere Bursa 2012Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Poliţia Română: 311 permise de conducere, reţinute în ultimele 24 de ore Poliţia Română a anunţat duminică, într-un comunicat de presă, că poliţiştii au reţinut... 04 Dec 2016 | (0)
Ministerul Finanțelor schimbă toată conducerea CEC Bank Ministerul Finanțelor Publice, în calitate de autoritate publică tutelară, a dat startul... 05 Dec 2016 | (2)