2017-01-22 07:55

ECONOMIE


Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

 |  14:35
Bursa îşi schimbă sistemul de conducere în 2012

Consiliul Bursei va propune acţionarilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) schimbarea sistemului de conducere, prin adoptarea sistemului dualist de administrare, cu Consiliu de Supraveghere şi Directorat.

Potrivit site-ului BVB, modificările actului constitutiv al bursei vor viza o structură a Consiliului de Supraveghere în care să fie reprezentanţi acţionari, intermediari, investitori şi emitenţi.

Trei candidaţi s-au înscris pentru funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Bursei - actualul preşedinte al BVB, Stere Farmache, economistul şef al BCR, Lucian Anghel, şi preşedintele Asociaţiei Brokerilor, Dan Paul.

Acţionarii Bursei vor decide la 9 ianuarie dacă acceptă propunerea de revocare a actualilor administratori, prezentată în noiembrie de un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din acţiunile BVB.

În prezent, BVB este condusă de un Consiliu de Administraţie din care fac parte Stere Farmache (preşedinte), Ciprian Zah şi Mircea Botta (vicepreşedinţi), Siminel - Cristian Andrei, Octavian Molnar, Lucian Isac, Ionel Uleia şi Cosmin Gheorghiu.

Un loc în Consiliu este vacant după ce reprezentantul Fondului Proprietatea, Grzegorz Konieczny, a renunţat la funcţia de administrator al Bursei, în condiţiile în care CNVM a stabilit incompatibilitatea cu funcţia de manager al FP.

Pe 9-10 ianuarie, acţionarii BVB sunt convocaţi să decidă dacă vor fi revocaţi administratorii actuali, aşa cum a propus un grup de acţionari care deţin cumulat 9,41% din titlurile BVB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-28

TAGURI: bvb, fondul proprietatea, conducereComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image