2019-03-24 03:35


Bursele mondiale încep luna septembrie pe roşu

 |  16:21
Bursele mondiale încep luna septembrie pe roşu

 Zvonurile tot mai puternice legate de o revenire a recesiunii în Statele Unite au readus indicii bursieri din Asia, Europa şi America pe minus, după mai multe zile de creşteri generate de speranţe ale anunţării unor măsuri pentru stimularea creşterii economice.

Şedinţele de tranzacţionare de vineri au înregistrat scăderi puternice, începând cu bursele asiatice, alimentate de rezultatele îngrijorătoare ale nivelului şomajului din Statele Unite, informează Reuters. Datele publicate de autorităţile de la Washington au relevat că numărul noilor locuri de muncă este mai mic decât cel estimat, iar rata şomajului continuă să staţioneze în jurul valorii de 9%, considerată mult prea mare pentru a contribui la creşterea economică.

În Europa, bursele au înregistrat scăderi puternice, la capătul a patru zile consecutive de creşteri. Anunţul privind suspendarea pentru 10 zile a discuţiilor despre acordarea unui nou pachet de ajutor financiar Greciei a creat şi mai multă nelinişte pe bursele europene, cei mai importanţi indici din Marea Britanie, Germania şi Franţa înregistrând scăderi cuprinse între 2% şi 3%.

Îngrijorările s-au extins şi asupra preţului petrolului, a cărui cotaţie a scăzut, chiar dacă procentul acesteia a fost mai redus. Preţul petrolului Brent, tranzacţionat la Londra a coborât cu 85 de cenţi, la 113,44$, în timp ce în Statele Unite, acesta a scăzut cu 98 de cenţi, la 87,95$.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...