2018-12-18 17:15


BVB a revenit pe creştere, după pierderi de aproape 15% în ultimele trei zile

 |  12:53
BVB a revenit pe creştere, după pierderi de aproape 15% în ultimele trei zile

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a revenit pe creştere semnificativă la deschiderea sesiunii de miercuri, cu 5,28%, recuperând o parte din pierderile importante înregistrate în ultimele trei sesiuni, de 14,84%, după ce bursa de la New York a închis marţi în urcare.

Bursa a încheiat ziua de marţi în scădere cu 3,37% după o şedinţă agitată şi dominată de panica investitorilor, care în jurul prânzului au dus la prăbuşirea pieţei cu până la 12,3%, sub presiunea declinului burselor externe. Bursa se situa marţi la cel mai redus nivel din ultimele 15 luni.

La deschiderea de miercuri, preţurile celor mai lichide zece acţiuni afişau un avans de 5%, iar ascensiunea cotaţiilor celor cinci SIF-uri şi ale Fondului Proprietatea (FP) a ridicat indicele BET-FI cu 3,4%.

Astfel, indicele extins al Bursei se plasa după primele 15 minute cu 4,82% peste nivelul de marţi.

Ordinele de cumpărare au dus în sus şi preţurile titlurilor companiilor din sectorul energetic, astfel că la ora 10:15 BET-NG indica o medie a cotaţiilor acestor acţiuni cu 6,26% mai sus faţă de şedinţa precedentă.

Jucătorii au tranzacţionat acţiuni de şase milioane lei (1,4 milioane de euro), valoare sub lichiditatea de la începutul sesiunii precedente, de 11,08 milioane lei (2,7 milioane euro).

La ora transmiterii ştirii toate acţiunile de la BVB înregistrau creşteri.

Titlurile FP erau cele mai lichide din piaţă, cu un rulaj de 2,47 milioane de lei. Cel mai recent transfer a fost realizat la 0,447 lei, preţ cu 3,35% peste referinţă.

Bursa de la New York a închis marţi în urcare, după o şedinţă volatilă, investitorii încercând să înţeleagă mesajele transmise de Rezerva Federală (Fed) privind economia după două săptămâni de scăderi abrupte pe pieţele din întreaga lume. Acţiunile europene au deschis de asemenea în creşetre, în urma avansului semnificativ înregistrat peste noapte pe Wall Street. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-03-15
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...