2017-01-20 13:53

ECONOMIE


Cămătărie cu voie de la stat

 |  21:00
Cămătărie cu voie de la stat

Cămătarii legali din România îi întrec, pe departe, pe cei neoficiali, în taxarea oamenilor disperaţi care apelează la ei pentru a se împrumuta. Aceasta esteşi situaţia Viva Credit, o întreprindere financiară nebancară (IFN), care oferă credite în valoare de maximum 500 de lei pe 35 de zile, cu costuri gigantice. Creditele pot fi accesate direct pe internet, Viva Credit nesolicitând multe documente. Deşi par accesibile, aceste credite  au dobânzi care ajung până peste 6.000%pe an, adică mult peste cele ale cămătarilor.

Viva Credit IFN SA îşi face reclamă cu un credit “până la salariu”, oferind împrumuturi rapide, online, cu plata imediată şi termen de rambursare de până la 30 zile. Pentru acordarea creditului, Viva nu solicită nici măcar o adeverinţă de venit, ci doar dovada unui loc de muncă stabil, care va fi transmisă prin e-mail. În ceea ce priveşte rapiditatea procesării solicitării, aceasta se poate produce aproape instantaneu. “Aprobarea pentru un credit nou poate dura între câteva minute şi câteva ore. Dacă cererea de credit a sosit după ora 12.00 sau într-o zi nelucrătoare, aceasta va fi procesată în dimineaţa următoarea zilei lucrătoare”, îşi avertizează Viva potenţialii clienţi.

Cu toate acestea, o întârziere la plată se taxează serios de către “binefăcătorii” de la Viva Credit. După spusele lor, neplata ratelor la scadenţă atrage o penalizare de 50 lei şi 1,25% pe zi dobândă penalizatoare. Mai mult, în cazul întârzieriila plată, IFN-ul îşi rezevă dreptul de a cesiona contractul de credit firmelor specializate în recuperarea de debite, de a raporta situaţia la Biroul de Credit (!) şi de a demara toate procedurile juridice şi legale pentru recuperarea datoriei. Colac peste pupăză, clientul va trebui să suporte integral toate costurile de recuperare.

Dobândă de peste 6.000%

La o primă vedere, creditele acordate de Viva par extrem de avantajoase, dar uşurinţa cu care pot fi accesate nu are cum să nu dea de gânditreferitor la „capcanele” pe care le ascund. Nivelul dobânzilor practicate de Viva Credit IFN ar putea face orice cămătar invidios, pentru că dobânda anuală efectivă (DAE) poate ajunge şi la 6.000%pe an. Astfel, pentru 500 lei împrumutaţi timp de 10 zile, la scadenţă se plătesc 560 lei, ceea ce duce la o dobânda anuală efectivă de 6.158%.

Dacă împrumutul este făcut pentru perioada maximă, de 35 zile, DAE scade până la 3.774%, iar suma care trebuie rambursată este de 710 lei. Cu alte cuvinte, pentru 500 lei împrumutaţi timp de o lună se plătesc dobânzi de 210 lei.

Ca să-şi atragă potenţiali clienţi, Viva Credit promite că dă şi bani fără dobândă. Noua lor promoţie, numită sugestiv “Bani gratis”, anunţă că, în perioada sărbătorilor, oricine poate împrumuta 100 de lei, “fără dobândă şi fără costuri ascunse”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-28

Mai multe imagini:
Cămătărie cu voie de la stat
zoom

TAGURI: Viva_Credit, credit, dobânda, pana_la_salariu, Biroul_de_CreditComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VASEA
20 Dec 2011

Aceasta stire e un supraplin al indurarilor romanilor ! Asta o spun din punctul de vedere a celor ce fac munca de jos nu cea cu pixu! Realitatea este ca suntem cesetori in propria tara! Autoritatile strang taxe abuzive pentru a da ajutoare in fala nevoiasilor care sunt dusi ca grivei cu osul! La Romani Tara e a Hotilor pungasi! cel ce nu va cadea prada capcanei de a deveni si el hot va suferi foarte mult ! -Ca dovada interesativa cum traesc romanii care muncesc din veniturile Lunare de 700-750 lei
XULESCU
20 Ian 2012

nu imprumutati de la astia ca va fura datele si va cloneaza cardurile bafta

Adauga un comentariu

Random image