2017-01-24 21:25


Cancelarul german a apărat euro în mesajul de Anul Nou

 |  16:44
Cancelarul german a apărat euro în mesajul de Anul Nou

Cancelarul german Angela Merkel a apărat moneda unică europeană, sâmbătă, în mesajul televizat transmis cu ocazia Anului Nou, spunând că a făcut economia germană mai puternică.

"Mulţi dintre voi v-aţi făcut griji despre siguranţa monedei noastre", a spus cancelarul, dar a reamintit că euro a adus avantaje în cei zece ani de când a fost pusă în circulaţie.

"Euro a făcut viaţa de zi cu zi mai uşoară de atunci şi ne-a făcut economia mai puternică. În criza financiară şi economică din 2008, ne-a protejat şi a făcut să nu se întâmple cele mai rele lucruri. Astăzi, puteţi avea încredere că fac tot ce-mi stă în putinţă pentru a întări euro. Dar acest lucru va funcţiona numai dacă Europa învaţă lecţiile din trecut. Una dintre aceste lecţii este că o monedă comună nu va avea cu adevărat succes până când noi, în Europa, nu cooperăm mai mult decât obşinuiam să o facem", a subliniat cancelarul german, potrivit NewsIn.

Merkel a avertizat că drumul până la depăşirea crizei este încă lung şi ar putea avea repercusiuni, dar la sfârşitul acestui drum, "Europa va ieşi din criză mai puternică decât era la începutul ei", consideră cancelarul german.

Merkel s-a referit în mesajul de Anul Nou şi la grupul de trei neonazişti descoperit în noiembrie, care între 2000 şi 2006 a ucis nouă imigranţi. Merkel i-a numit "o bandă de terorişti şi asasini", ale căror crime, rămase nepedepsite mai mult de zece ani, au dezvăluit "un grad incredibil de ură şi xenofobie".

"Ştiu că nu putem repara suferinţa familiilor, dar suntem datori, pentru ei şi pentru noi, să investigăm complet crimele şi să-i aducem în faţa justiţiei pe toţi cei implicaţi, inclusiv pe cei care i-au ajutat", a spus cancelarul Angela Merkel.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-08-17

TAGURI: Euro Angela Merkel, Merkel moneda unica europeana



Comenteaza pe facebook




Comenteaza pe site


Random image