2019-01-19 10:35


Când va începe PLATA subvențiilor agricole către FERMIERI. Ce asigurări dă ministrul Agriculturii

 |  16:52
Când va începe PLATA subvențiilor agricole către FERMIERI. Ce asigurări dă ministrul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a anunțat, sâmbătă, la Botoșani, că plata subvențiilor agricole aferente anului în 2017 către fermieri va fi făcută începând cu 15 octombrie.

El a dat asigurări că funcționarii Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) vor demara, de luni, controalele în teren, iar la 1 octombrie documentele care stau la baza plății subvențiilor vor fi finalizate.

"De luni încolo, o să vedeți inginerii de la APIA, specialiștii de acolo, mergând pe teren. De luni încolo începe controlul efectiv în câmp la fermieri, să verifice, conform metodologiei pe care o avem și trebuie să o respectăm, pe baza regulamentelor pe care le avem de la Uniunea Europeană, în așa fel încât la data de 1 octombrie să se încheie verificarea în teren pentru a putea ajunge fermierii cu banul în buzunar începând cu 15 octombrie", a afirmat Daea, potrivit Agerpres.

Plata subvențiilor în agricultură pentru anul 2016 s-a încheiat pe 31 martie 2017, însă ministrul dorește ca fermierii să intre în posesia banilor în același an în care sunt efectuate lucrările în agricultură.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-07-02

TAGURI: petre daea, ministrul agriculturii, subventii agricole, apia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...